90-åringar på seniorträff

 

VITTSJÖ. Det började redan 1943 med inbjudan till de gamles dag. Sen blev det de äldres dag. Sen blev det de äldres fest. Sen blev det seniorfest. Så var det även i söndags med samling i kyrkan. Där tjänstgjordes Stefan Dahlström medan Christer Frostensson döpte sitt barnbarn till Gabriel.

Ville Forsback och Kerstin Nilsson var äldst i sin grupp. På bild även tjänstgörande präst Stefan Dahlström.

VITTSJÖ. Det började redan 1943 med inbjudan till de gamles dag. Sen blev det de äldres dag. Sen blev det de äldres fest. Sen blev det seniorfest. Så var det även i söndags med samling i kyrkan. Där tjänstgjordes Stefan Dahlström medan Christer Frostensson döpte sitt barnbarn till Gabriel.

Ville Forsback och Kerstin Nilsson var äldst i sin grupp. På bild även tjänstgörande präst Stefan Dahlström.

Samlingen fortsatte i församlingshemmet där värdparet Eva & Sven Andreasson hade ansvaret för den lekamliga utspisningen. En assiett var full med bredda mackor med olika sovel. Efter detta intagande blev det tårta och kaffe. Före måltiden var det tjänstgörande prästen som sjöng: Det finns ljus, samt Det finaste. Med anknytning till gudstjänsten sjöng han även en sång om Halleluja.

Några av gästerna vid träffen för seniorer.

Tiden är sådan att människor blir äldre och äldre men de yngre åldringarna tycks mer och mer utebli från denna höstliga inbjudan. Det kom i alla fall omkring 40 ”gamlingar” som trivdes med samvaron där de träffade bekanta i samma åldersklass. Äldsta manliga besökaren var Ville Forsback 92 år och tre 91 åringar fanns på plats. Äldst bland dess var Kerstin Nilsson. Båda fick var sin blomsterbukett.

Tack från de inbjudna och till värdparet förmedlades av Sivard Strand.

Top