Sport

Damallsvenskan

VITTSJÖ. Missa inte kvällens artikel från fotbollsmatchen mellan Vittsjö och Rosengård! Claes publicerar den troligen vid 18-tiden.

Pressmeddelande från Vittsjö GIK Hässleholm

VITTSJÖ. Pusselbitarna faller på plats en efter en och vi kan idag presentera ännu en förlängning av ett kontrakt.

Alexandra Benediktsson, vår fantastiska mittback som tillsammans med Sandra Adolfsson, bildade OBOS Damallsvenskans bästa mittlås under föregående säsong har valt att skriva på för ytterligare ett år hos oss.

Alex tog stora kliv framåt i fjol och har sakta men säkert utvecklats till en riktigt bra mittback med stora kvaliteter både i det offensiva och defensiva spelet. Detta blir Alex sjätte säsong hos oss och vi är givetvis mycket nöjda med att hon förlänger sitt kontrakt med oss så att vi kan bibehålla kontinuiteten och stabiliteten bakåt.

Nominerade till Årets tränare dam

VITTSJÖ. Den 24 oktober offentliggjordes spelarnomineringarna till Fotbollsgalan 2019, som arrangeras på Hovet i Stockholm måndagen den 11 november. Nu är det klart vilka tränare som juryn har nominerat i kategorin Årets tränare dam.

De nominerade till priset Årets tränare dam är: Jonas Eidevall (FC Rosengård), Stefan Ekstrand/Thomas Mårtensson (Vittsjö GIK), Marcus Lantz (Kopparbergs/Göteborg FC).

Vi är väldigt stolta över nomineringen och önskar vårt varmaste lycka till på Fotbollsgalan!

Vittsjös Michelle De Jongh tar plats i A-landslaget

VITTSJÖ. Michelle De Jongh från Vittsjö tar plats i A-landslaget i fotbollsmatchen mot USA den 7 november.

Damlandslaget avslutar landslagsåret 2019 med att spela bortalandskamp mot USA, natten till 8 november svensk tid. Peter Gerhardsson har under onsdagen presenterat truppen där bland annat Michelle De Jongh tar plats.

Efter tre raka segrar i EM-kvalet avslutar nu landslaget hösten och spelåret 2019 med att spela borta mot världsmästarna USA. En tuff uppgift väntar, såklart, men Gerhardsson har målbilden med besöket klar för sig.

USA är rankade etta i världen och har under 2019 enbart förlorat en match. Men samtidigt väntar förändringar inför Sverigemötet.

Stark laginsats av Vittsjö gav oavgjort mot Rosengård

MALMÖ. Två av damallsvenskans absolut bästa lag möts i seriens näst sista match. Det blev som förväntat en mycket jämn match. Vittsjö visade upp en enorm laginsats som räckte till 1-1 mot Rosengård. Den oavgjorda matchen räckte för att Rosengård skulle bli svenska Mästare 2019.

-en tät o tuff match mellan två av seriens bästa lag

Den första halvleken inleddes som väntat med ett visst bollövertag för Rosengård. Vittsjö visar samtidigt upp inte minst sitt trygga, säkra försvarsspel, där både Sandra Adolfsson och Sabrina De Angelo framstår extra. I den 16 minuten är Sandra mycket nära att ge Vittsjö ledningen i matchen, skottet stryker utanför. I den 28 minuten skapar Rosengård ett farligt inlägg där undanrensningen av bollen gör att den hamnar framför fötterna på Anna Anvegård som säkert sätter bollen i Angelos vänstra kryss.

Alexandra Benediktsson

Bara fyra minuter senare skapar Vittsjö en hörna. Denna slås av Michelle De Jongh där Alexandra Benediktsson skickligt gör sig fri och säkert nickar bollen i mål, utjämningen är ett faktum. Första halvlek slutar helt rättvist 1-1.

Supporterbuss till Rosengård 20/10

VITTSJÖ. Nu är det sista chansen att kunna se Vittsjö GIK Hässleholm spela på bortaplan för den här säsongen. Det är inte vilket lag som helst som  de möter heller utan de troliga serievinnarna FC Rosengård. Skulle Vittsjö GIK Hässleholm lyckas vinna mot Rosengård så blir det en riktigt spännande säsongsavslutning nästa lördag på hemmaplan mot Djurgården. Har du/ni möjlighet att följa med till Malmö och heja på vårt lag så gör det!

Supporterbuss till Malmö för att se Vittsjö GIK Hässleholm möta serieledande FC Rosengård!

Vittsjö visade under söndagen en bländande damallsvensk fotboll

VITTSJÖ. De 1663 åskådarna på Vittsjö Idrottspark bjöds på ett spännande Derby mellan hemmalaget och ett revansch-hungrigt Kristianstad. Gästerna fick i somras stryk med hela 3-0 på sin egen hemmaplan.

Matchen inleddes med visst spelövertag för Vittsjö där Clara Markstedt redan i den fjärde minuten hade avslut på mål.

Riktigt tät match

Några minuter senare hade även Ebba Hed ett skott som strök utanför Kristianstadsmålet. Gästerna jobbade sig dock efter kvarten spelad in i matchen som övergick till att bli alltmer jämn. Båda lagen hade skott mot mål men det var hemmalaget som svarade för de verkliga farligheterna. Vittsjölaget visade åter ett starkt försvarsspel. Första halvlek slutade 0-0.

Vittsjö förlorade med 1-0 mot Eskilstuna som hade stort stöd från publiken

ESKILSTUNA. På ett kylslaget Tunavallen mötte vårt Vittsjö hemmalaget Eskilstuna under söndagen. Matchen kom att bli ett riktigt ställningskrig mellan två mycket bra lag där hemmalaget Eskilstuna med stöd från publik drog det längsta strået och vann med 1-0.

Redan i första minuten var Vittsjö mycket nära att ta ledningen detta efter slarv i Eskilstunaförsvaret.

Tove Almqvist utsågs till Vittsjös bästa spelare

Vittsjö hade ett grepp om matchen och var i anfallen närmast ett ledningsmål. Efter dryga kvarten spelar Eskilstuna upp sig. Matchen övergår mer till ett ställningskrig mellan två starka lag. Inte helt oväntat tar hemmalaget ledningen i den 37 minuten efter en perfekt slagen frispark av Petra Johansson som nickas i mål av Loreta Kullashi. Vittsjö får i detta läget inte igång sitt anfallsspel, flera slarviga passningar och laget verkar lite frustrerat. Första halvlek slutar med en leding för Eskilstuna med 1-0.

Vittsjö tog tre nya poäng och befäster sin plats i täten av årets damallsvenska seriespel

VITTSJÖ. Vittsjö var helt klart det starkare laget under söndagens match, klarade också värmen betydligt bättre och vann med 2-0 mot gästande Växjö.
Glädjande kan noteras att återigen finns en riktigt stor publik på plats på Idrottsparken.

Vittsjö återigen på tredje plats i Damallsvenskan

Vittsjö inledde matchen övertygande och skapade tidigt flera målchanser. Redan sex minuter in i halvleken hade Clara Markstedt ett skott som storspelande Erin McLeod i Växjömålet räddade. Vittsjö fortsatte att övertyga och skapade bland annat under halvleken tre hörnor. På grund av värmen som var jobbig för spelarna valde klokt domare Sandra Almkvist att mitt i halvleken bryta för vätskepaus. Den första halvleken slutade mållös.

Jämn match mellan Linköping och Vittsjö

LINKÖPING. Redan i den andra minuten är Linköping nära att ta ledningen, detta genom slarv i Vittsjös försvar. Sabrina D´Angelo i Vittsjömålet storspelar och räddar situationen. Linköping tar genom Lina Hurtig i den 8 minuten ledningen efter ett nickmål, helt otagbart för D´Angelo. Matchen är så här långt en tät underhållande match mellan två riktigt bra lag. Linköping är dock det lag som skapat flest målchanser.

Lisa Klinga och Chatrine Bott är stabila och gör flera fina brytningar. Vittsjö skapar en farlig situation i den 13 minuten där Summer Green gör ett fint försök med en nick.

I den 27 minuten var Clara Markstedt mycket nära att kvittera men Linköpings målvakt Emma Holmgren gör en fantastisk räddning. Vittsjö släpper nu till en del farligheter främst längs kanterna. Många passningar går fel från båda lagen. Halvleken slutar 1-0 till Linköping.

Matchen på LF Arena i Piteå blev en repris på förra mötet

PITEÅ. I den 13:de spelomgången var det hemmalaget Piteå som inledde matchen offensivt, laget är naturligtvis i stort behov av poäng om man skall försvara sin SM-guldtitel från i fjol.

Sabrina D´e Angelo storspelade i Vittsjö-målet

I den 17 minuten gör Sabrina D´e Angelo i Vittsjömålet en jätteräddning efter missförstånd i egna försvaret. Piteå spelar inte helt just och får efter halvtimmen spelad sitt första gula kort, borde nog haft några till. Alexandra Benediktsson o Sandra Adolfsson är mycket stabila i Vittsjös försvar. Efter dryga halvtimmen spelad övergår matchen till att bli väldigt jämn. Piteå fortsätter tyvärr med både knuffar i ryggen och en del onödiga tröjdragningar. Nellie Persson tänder fullt förståligt till o får en varning. Första halvlek slutar 0-0.

Tufft i damallsvenska toppen. Lutar mot vinst för Vittsjö i båda kommande bortamatcherna!

VITTSJÖ. Idag kommer första bortamatchen av två i rad för vårt hemmalag Vittsjö. Det är Piteå som bjuder till motstånd. Därefter är det Linköping som på söndag den 18:e står på tur.

Inför kvällens match på LF Arena i Piteå kan Vittsjö konstatera att man tidigare gjort fina matcher där. Detta trots att norrlänningarna ofta går ”man ur huse” för sitt hemmalag. Detta är troligen också det stora problemet för Vittsjö, just deras hemmapublik. Piteå har ett publiksnitt på imponerande 1361 personer vid sina hemmamatcher! Vi får hoppas att norrlänningar är lagom ”tystlåtna” vad gäller stöd till sitt eget lag.

Ny spelare in i Vittsjötruppen

VITTSJÖ. Malin Winberg är senaste tillskottet i truppen. Malin kommer senast från seriekollegan Limhamn Bunkeflo där hon spelat sedan 2017.

Hon är ursprungligen från Uppsala och har spelat med bl a Sirius, Hammarby och Östersund under sin fotbollskarriär. Malin är en defensiv spelare som enligt Thomas Mårtensson kommer att bidra med en god inställning, bra fysik och hårt arbete.

Med Malin kommer vi att vara 18 spelare vilket det kommer att krävas för att klara av de återstående matcherna i höst. Hon kommer, med sin personlighet, att smälta in väl i en redan homogen trupp, menar Mårtensson.

Malin själv känner glädje över att det öppnats en dörr till spel i Vittsjö. Hon ser fram emot att få konkurrera om en plats i startelvan under den resterande delen av säsongen. Att få vara en del i ett lag som hittat sitt spel och som krigar för en topplacering är oxå en bidragande orsak till att valet föll på Vittsjö. Samt ser hon fram emot att uppleva den goda stämningen som omger både klubben och laget och de fantastiska fansen.

Vi hälsar Malin välkommen till Vittsjöfamiljen!

Vittsjö gav inte LB07 en chans, går upp på 2:a plats i damallsvenskan

VITTSJÖ. Hemmalaget dominerade då LB 07 gästade Idrottsparken. Även om matchen inledningsvis kan uppfattas som jämn så var det snabbt Vittsjö som hade fullständig kontroll. Inte oväntat blev också slutresultatet 4-0 till Vittsjö. Återigen en stor eloge till Vittsjös supporters som kraftigt stödde sitt lag matchen igenom.

Redan efter sex minuters spel hade farliga Clara Markstedt skott mot motståndarmålet. Vittsjö radade därefter upp ett antal hörnor som varit värda ett bättre öde. I matchminut 31 sköt Ebba Hed ett fint inlägg som Tove Almqvist säkert nickade i mål. Drygt tio minuter senare var det efter passning från Cathrine Bott Nellie Persson som utökade Vittsjös ledning till 2-0.

Vittsjö vann mot LB07 med komfortabla 3-0

LIMHAMN. Det blev en match som inleddes aningen bökigt. Vittsjö kom efter ett tag in i matchen och var laget som skapade målen och åter visade ett stabilt försvar. Återigen hördes Vittsjö hejarklack tydlig över arenan. Genom vinsten klättrade Vittsjö åter upp som trea i tabellen.

Första halvlek inleds som en aningen ”böljande” match. Vittsjö får inte igång sitt anfallsspel. Efter nästan halvtimmen spelad skapar Vittsjö dock en riktigt vass chans, den bästa så här långt. Limhamn står upp bra mot Vittsjös anfallsförsök. Halvleken kan summeras i fem hörnor samt två avslut för Vittsjö. Trots spelövertag för Vittsjö under den senare hälften av halvleken slutade den 0-0.

Damallsvenska matchen Vittsjö - Rosengård slutade 0-0

VITTSJÖ. Finare reklam för svensk damfotboll går nog inte att skapa än upplevelsen under matchen mellan Vittsjö och Rosengård under onsdagskvällen på Idrottsparken i Vittsjö. Det kom att bli en fantastik kämpamatch mellan två lag av högsta klass inramat av en stor hemmapublik som helhjärtat stödde sitt lag under 90 minuter detta i en underbar högsommarkväll.

...bollen räddas på mållinjen

De 1418 åskådarna på Idrottsparken kom att bjudas på en mycket spännande fotbollsmatch som lite orättvist slutade oavgjort 0-0. Vittsjö var helt klart det lag som var närmast en seger och Rosengård skall vara glada över att få en ”pinne” med sig hem.

Vittsjö startade första halvlek mycket bra. Visserligen var det Rosengård som hade mest bollinnehav men gästerna lyckade inte uträtta något konstruktivt mot Vittsjös utmärkta försvar. Det var i stället Vittsjö som svarade för det konstruktiva spelet. Redan efter dryga kvarten hade hemmalaget skapat två hörnor mot inga alls för gästerna. Under första halvlek var även Vittsjö mycket nära att ta ledningen vid fyra tillfällen.

Oavgjort mot svenska mästarna Piteå, i riktig ”kämpamatch”

VITTSJÖ. Vittsjö gör återigen en enastående laginsats under söndagen då de på Idrottsparken spelar oavgjort 0-0 mot svenska mästarna Piteå.

Redan från start märktes att de 859 på läktarna skulle bjudas på en riktig ”kämpa-match”. Under första halvlek var det hemmalaget som skapade de verkliga farligheterna. Såväl Tove Almqvist, Michelle De Jongh hade skott mot Pite-målet. Gästernas målvakt Cajsa Andersson stod dock rätt placerad och hade inga större problem att avvärja mål för Vittsjö. Piteå skapade fyra hörnor som Vittsjö avvärjde utan problem. Sabrina D’ Angelo, målvakt i Vittsjö visade tidigt att hon är en målvakt av yttersta klass.

Under andra halvlek sätter Vittsjö mer tryck i sina anfall och är vid flera tillfällen mycket nära att ta ledningen i matchen. Det är endast små marginaler som gör att det inte blir mål. I den 82 minuten räddar en Piteå-spelare bollen halvmetern från det egna målet. Vittsjö fortsätter under hela halvleken vara det lag som skapar de farligaste målchanserna.
När domare Lovisa Johansson blåser av matchen är ställningen inte helt rättvist 0-0 mellan lagen. Vittsjö var det lag som var närmast tre poäng men får nu nöja sig med att dela poäng med Piteå.

Vittsjö visar mycket hög klass mot Djurgården

STOCKHOLM. Femte raka matchen utan förlust för Vittsjö kom efter vinst med 3-1 mot Djurgården. Detta genom mål av Ebba Hed samt två mål av Nellie Persson. Samtidigt visade laget upp ett strålande försvarsspel.

Matchens tvåmålsskytt, Nellie Persson!

Vittsjö tar ledningen på Stockholms stadion redan i den femte minuten efter ett vackert anfall och därpå mål genom Ebba Hed. Sju minuter senare slarvar Djurgården och Nellie Persson rycker åt sig bollen och trycker in 2-0 för Vittsjö efter 12 minuters spel.

Djurgården kommer därefter mer o mer in i matchen samtidigt som det står klart att Vittsjö övergått till försvar, Vittsjö har kontroll matchen genom.
I den 35 minuten tilldöms Djurgården straff efter att Lisa Klinga tvingats fälla Malin Diaz. Mia Jalkerud reducerar säkert och helt otagbart för Sabrina D’ Angelo i Vittsjömålet till 1-2. Djurgården har tagit över som spelförande lag och Vittsjö har problem att få igång sitt tidigare fina anfallsspel. Naturligtvis måste Djurgården i detta läge ge allt för att inte återigen tillskrivas en förlust. Lagen går till pausvila med en 2-1 ledning för Vittsjö.

Vittsjö står inför två svåra matcher

VITTSJÖ. Idag onsdag är det match mot Djurgården och fyra dagar senare finns årets svenska mästare Piteå, i Vittsjö för match, säkert även för revansch efter fjolårets två förluster mot just Vittsjö. Naturligtvis behövs en riktigt stor publik och allt ljud som kan uppbringas för att stödja tjejerna i sista matchen före uppehållet!

Vi hoppas på en riktigt stor publik på söndag

Marginalerna eller ibland tillfälligheterna avgör en match. Limhamn Bunkeflo skrällde genom att vinna över Rosengård med 3-2 den gångna helgen. Just inledningen av matchen är viktig. Denna sätter prägel även på matchens fortsättning. Har man tidigt skapat övertag, så kommer även målen efter ett tag.

Djurgårdsmatchen är svår, kan gå hur som hels. Får hoppas tjejerna är tända och inte blickar mot Piteå- matchen.

Vittsjö tog tre poäng mot Eskilstuna

VITTSJÖ. Hemmalaget gjorde under lördagen en stabil insats i matchen mot Eskilstuna och vann med 1-0.

Vittsjö tog kommandot redan från matchstart. Under de första 20 minuterna hann Vittsjö skapa två hörnor samt fem avslut mot mål. Alexandra Benediktsson sköt i målställningen samt Ebba Hed, Michelle De Jongh, och Clara Markstedt hade skott mot mål.

1-0 till Vittsjö

Utdelningen kom i den 21 minuten då återigen Clara Markstedt efter passning från Catherine Bott gav hemmalaget ledningen med 1-0. Vittsjö fortsatte att dominera spelet halvleken ut.

I den andra halvleken ändrades matchbilden något. Eskilstuna kämpade för att skapa en kvittering och blev därmed det lag som ägde bollen mest. Samtidigt visade Vittsjö återigen upp ett försvarsspel som gjorde att gästande Eskilstuna inte bjöds på många direkta farligheter.