TRIVSAMT FAMILJERALLY I VITTSJÖ

Skriv ut

VITTSJÖ. Hembygdsföreningens familjerally gynnades i alla lägen. Väderleken var på arrangörens sida liksom de 75 deltagarna i familjerallyt som hade tio kontrollstationer att besöka och där uppgifter skulle lösas. Några uppgifter var att markera med 1x2 medan andra uppgifter var mer av praktisk natur.

Sten och Stig Jönsson transporterar vatten med en matsked till mätglaset.

 

 

 

 

 

Det gällde attrulla apelsin, det gällde att bära vatten i en matsked och det gällde att kasta pil. Några naturfrågor vållade inga större problem men desto fler tvekade då det gällde att armébestämma ursprunget av en krigshjälm. Huvudansvaret för rallyt hade Marianne och Bengt Svensson i Hästhult och lyckades tillfredställa alla deltagarna som enbart hade positiva omdömen om tävlingen där hela familjen kunde delta. Tävlingsledningen var så generös att alla tävlande skulle ha minst en poäng vid varje kontroll även om resultatet blev 0. Skiljefrågans rätta svar var 387 centimeter.

Banans längd på fina byvägar var förlagd över Snärshult, Rommentorp, Hästhult, Brunshult, Hårsjö och Porrarp. Bansträckningen passerade för övrigt strax intill Vittsjö högsta punkt! Startplats och målplats var Marknadsplatsen som var centralt och bra belägen för tävlingen. Tävlingen var upplagd så att tio av socknens byar passerades på den 28 kilometer långa banan. Landskapet var varierande med åker och äng, skog och mosse och dessutom lite bebyggelse här och var!

Bengt Svensson förrättade prisutdelningen på exakt angivet klockslag varför ingen behövde vänta över tiden. Bäst lyckades Marie Bengtsson med 74 poäng följd av Stig Nilsson med 70 poäng. Trea blev Christine Laubert också med 70 poäng. Sammanlagt delades 20 priser ut till deltagarna.

 

Denna unga tävlande provar krigshjälmen som inte var så behaglig att bära.

дизайнер интерьера
дизайн-проект
www.designprof.com.ua
plaholi.com/
xn--n8juba3duf1630agt2e.com