Emmaljunga byalags årsmöte 15/2 2017

 

Emmaljunga. Så var det dags igen för årsmöte. Som ordförande för mötet hälsade Viveca Johansson ett 25 tal medlemmar välkommen.

Efter sedvanliga val av ledamöter, tog övriga frågor medlemmarnas intresse. De handlade först och främst om uteblivet svarsbrev på föreningens frågor till Hässleholms vatten angående vårt otjänliga vattnet. Medlemmarna vill ha besked på hur ofta vattenproverna tas och vad som hände: Förslag om ett nytt brev till vattenverket klubbades.

Maj- Greth Helberg undrade över hur länge lekplatsen skulle vara ett svart hål, då den undermåliga gatubelysningen inte alls räckte till. Hon hade också önskan från flera hundägare om ytterligare en hundlatrin, på en frekvent plats. Kommunen ska få brev om bådadera. Thord Johansson hade ett inlägg om hjärtstartaren som nu var uppdaterad av Byalaget.

Byalaget har ett obesvarat brev angående kommunikationerna. Kommunikationerna är en ständigt uppkommande fråga, en fråga som inte finner sin lösning. Vi här kan inte åka med de tågen som inte stannar och inte med de bussar som inte går!!! Mötet avslutades i en sällskaplig ton och efter utlottning av två varuspannar bland medlemmarna och kaffe med semla, gick var och en till sitt.

Top