Oskar var bilskollärare i Vittsjö


Efter en kurs fick Oskar tillstånd att öppna bilskola i Vittsjö och inhandlade då en Plymouth med dubbelkommando. Efter en tid ökade elevunderlaget och Oskar köpte ytterligare en så kallad övningsbil, en Ford V 8. Uppkörningsplatsen hade också ändrats till Ängelholm och detta medförde givetvis att någon eller några träningspass fick förläggas till denna plats. Med tiden lärde sig Oskar var de mest attraktiva stråken gick och övningarna förlades där.
Bilskolan utökades och som mest hade Oskar tre instruktörer eller bilskollärare och detta i sin tur medförde att bilparken fick förnyas oftare. Totalt  hade Oskar över 50 bilar av Amazonmodell. Det har funnits elever som propsat på att få köpa ”sin” övningsbil sedan körkortet var avklarat.
En och ibland två kvällar varje vecka var det teoretisk undervisning i villans källare vid Verumsvägen. Ständigt tillkom nya bestämmelser och många dagar varje år fick Oskar och hans instruktörer sitta på skolbänken för att därefter i sin tur lära ut de nya regler som tillkommit. Vid starten av Vittsjö bilskola kostade varje timmes körlektion tio kronor!
År 1968 överlät Oskar sitt företag till Arne Jacobsson som då flyttade företaget till lokaler i Bjärnum. Som pensionär var Oskar engagerad i trafikundervisning hos flera föreningar. Oskar och hans hustru Elsa flyttade några år senare till Markaryd där släkten fanns. Avsikten var att återvända till Vittsjö efter några år men så blev det inte.



 

Top