Skriv ut

 

VITTSJÖ. Helgedomen på backen i Vittsjö var mycket välbesök, så välbesökt att läktarna fick utnyttjas av besökarna som kom bland annat för att lyssna på Vittsjötjejen Fanny Pålsson som medverkade i julbönen. Ljusbågarna med grankvistar var tända och dessutom fanns den gamla ljuskronan på plats under triumfbågen, ljuskronan som åter togs i bruk 1982 sedan den förvarats på kyrkans vind i 125 år.

Fanny Pålsson som var solist vid Julbönen på Julafton i Vittsjö kyrka.

Redan2002 deltog Fanny Pålsson i Sommarchansen och året efter gav hon två konserter i Småland på sin 15- års dag. Solisten är numera bosatt i Stockholm och studerar till sångpedagog och inom kort kommer hon ut med en skiva med egna sånger och text. I Vittsjö kyrka han hon medverkat i olika sammanhang, vid julbönen på Julafton som sång- och musiksolist.

Julbönen inleddes av Fanny med Halleluja samt Ave Maria. Mats Lunnergård och Sam Larsson sjöng duett och vid de unisona psalmerna medverkade dessutom Per Danielsson med trumpet. Predikan hölls av Carl-Erik Adolfson som hade de gröna granarna som utgångstext.

Fanny Pålsson sjöng även Jul, Jul samt Stilla natt. Hon varvade några sångverser med solo på tvärflöjt. Som avslutning på Julbönen framförde hon O, Helga natt. Adolfson överlämnade blomster samt uppskattande ord till solisten.