Skriv ut

VITTSJÖ. Hela kyrkan sjunger! Så var det inte i torsdagskväll då blev det ”Hela församlingshemmet sjunger”. Kyrkokören med 35 medlemmar under Mats Lunnergårds ledning svarade för det mesta av sången men besökarna fick flera chanser att stämma in i bland annat önskesånger.

Vid entrén fanns ett par unga jäntor som sålde lotter bland annat till LES från Korsahåla.

Programmet med Hela kyrkan sjunger har pågått under många år och samlar en trogen skara av lyssnare. Lottdragning hölls på inlämnade förslag på psalmer men ett par förslag ratades då önskningarna inte fanns bland de ordinarie psalmerna. I tidig kvällsstund sjöngs Bred dina vida vingar. Under ”ståupp psalmen” Guds rena lamm fick besökarna sjunga stående. Flera av kyrkokörens medlemmar var solister. Kören visade vid ett par tillfällen sin förmåga att sjunga på engelska språket!
Kusinerna Bertil Lundstedt med sång och gitarr samt Carola Forsell sång, framträdde med flera sånger.
I halvtid var det fikapaus samtidigt som det var dragning på lotterier. Den ekonomiska behållningen under kvällen tillfaller hjälpverksamheten ”Hela världen”, den nya versionen av tidigare Lutherhjälpen. Passionsandakt hölls av Carl-Olof Danielsson och kören avslutade med ett par sånger.

Carola Forsell och Bertil Lundstedt sjöng vid Hela kyrkan…