Skriv ut

 

VITTSJÖ. I och med april månads utgång 2012 kommer Ingegerd Bengtsson från Emmaljunga att lämna sitt uppdrag som kyrkokanslist efter elva år. Från den 2 maj blir det Christina Johansson, Stavshult som kommer att sköta de kyrkliga kontorsärenden för Vittsjö Verum pastorat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Christina Johansson t v kommer och Ingegerd Bengtsson t h lämnar sin plats!

Ingegerd Bengtsson började sin anställning som kyrkokanslist 2001 från att tidigare hade anställning på annan plats i Vittsjö. Trots en tid kvar till pensionsålder väljer Ingegerd att sluta sin anställning för att få mer tid över till fritidsintressen. Vävstolen kommer att packas upp och komma till flitig användning . Över lag är det textilier som tillhör stora intresset. Det kommer troligen bli någon tid över för ansning av villan samt släktforskning.

Christina Johansson kommer ursprungligen från Göteborg men är numera bosatt i Stavshult, Verum. Vid bosättning i Stavshult kom hon också närmare en del av sin släkt som finns i Bjärnum. Det blir inga stora omvälvningen med det kyrkliga arbetet på expeditionen då Christina har haft samma uppdrag som kyrkokanslist på pastorsexpeditionen i Osby. En del av fritiden kommer Christina att tillbringa i trädgården samt skogspromenader med de två hundarna.