Skriv ut

 

VERUM. De 93 000 kronor som hittills är insamlade i Verum till ungdomsgården i Furuboda skall utökas i kväll. Det sade Anders Paulsson då han på Bygdelagets och Kyrkans vägnar välkomnade till programmet ”Vi sjunger in våren” i Verum kyrka. De 93 000 kronorna utökades med 2 016 kronor som tillfaller Furuboda.

 

 

 

 

 

Det sammanslagna sångarinslaget i Verum kyrka.

Under flera år har det varit tradition i Verum kyrka då Bjärnum manskör kommit för att sjunga. Sångarskaran hade utökats med Verumskören samt sångarflickorna Anna & Elle från Vittsjö och Emmaljunga. Programmet inleddes med att Curt Nilsson på orgel spelade Våren av Wiwaldi.  Manskören tog vid med välkomnande toner om våren med bland annat Längtan till våren, samt Sköna maj. Anne & Elle tog plats och framförde Edelweis och med manskören som refrängsångare sjöngs Hallelujasång.

Hemmafolket i Verumskören kom på plats med Hör mina ord och avslutade med Den vita duvan.

Nästa sånginslag sköttes av manskören samt Anna & Elle där Elle delvis var dirigent för manskören då I skogar… framfördes, följd av Ovan regnbågen.

Kvällsandakten hölls av Calle Adolfson och inramades av psalmsång.

Anders Paulsson delades ut var sin ros till de medverkande med speciellt tack till körledaren och dirigenten samt initiativtagaren Curt ”Curre” Nilsson som fick ett fång rosor. Vid senare tillfälle kommer han personligen att överlämna en summa pengar till Furuboda. För ett par år sedan tog han cykeln till hjälp för att lämna 35 000 kronor till Furuboda.