Skriv ut

VITTSJÖ. Midsommarmusiken i Vittsjö kyrka var en stämningsfull lekmannaledd högtid med sommarens tjärdoft i helgedomen. Hembygdsföreningen var arrangör och en del av föreningens sångare och musiker medverkade. De fyra medverkande hanterade fiol, dragspel, gitarr, saxofon och nyckelharpa. Dessutom förekom piano och orgelmusik.

Medverkande f v Karl-Eve Lunnergård, Inger Bergwall, Boel Bengtsson, Linnea Hedström, Marie Bengtsson, Kerstin Sturesson, Malin Bengtsson samt Ingegerd Nilsson.

Högtiden inleddes klockan 22 med spelmännens ingångsprocession som framförde en gånglåt. I visorna Kari-Pers polska och Jag har en dröm var det både sång och musik innan den unisona psalmen I denna ljuva sommartid, sjöngs.

Inger Bergwall läste flera dikter innan Marie Bengtsson och Linnea Hedström sjöng en visa om vindens vägar. Kvällens andakt hölls av Karl-Eve Lunnergård under tema: årets olika tider och Kerstin Sturesson sjöng Velsignelsen.

På annorlunda melodi spelades och sjöngs Den blomstertid innan kvartetten avslutade med Gotländsk sommarnatt. Konferencier Ingegerd Nilsson tackade de medverkande med var sin bukett sommarblommor innan kvartetten spelade Kullerullvisan som utgångsprocession.

På kyrkbacken sjöngs Härlig är jorden alla deltagarna i högtiden bjöds på chokladdoppade jordgubbar.


Så här såg fatet ut med de chokladdoppade jordgubbarna innan ”gubbarna” avsmakades av gudstjänstbesökarna.