Skriv ut

 

MALSERÖD. EFS-föreningarna i Bjärnum och Vittsjö hade förlagt sin sommarträff till de djupa skogarna i Malseröd, intill det tidigare ganska obekanta Oxdjupet. Inbjudare till träffen var Birgitta och Krister Lindkvist. Krister är bördig från Vittsjö.Några av besökarna på sommarträffen intill Oxdjupet vid fikapaus under kvällen.

På slingrande men bra farbara skogsvägar kom de drygt 25 besökarna till idylliska platsen med nyuppförda bostäder intill Oxdjupet i Vieåns slingrande formation. Där inledde Tore Nilsson på trumpetsolo, Beethovens lovsång där tonerna ekade mot granskogen.

Krister Lindkvist berättade om sin hittills levnads historia från folkskola till elektroingenjör med företagsbildande, författare och konstruktör av elektriskt sparande åtgärder med solfångare och liknande. Beteckningen Oxdjupet i Vieån lär komma från den händelse (sägen) att en oxdragen transport med silverpengar hamnade i ån då isen brast? Ingen större efterforskningar har utförts fast avståndet ner till dyiga botten uppges vara futtiga 2,5 meter!

Birgitta Lindkvist är född i Agunnaryd där paret har sin fasta bostad. Birgitta har haft yrke med utbildning av skilda slag men är numera konsult. Båda makarna är föreningsaktiva.

Krister berättade om den stora ideella verksamhet som finns i den lilla men blomstrande byn Agunnaryd med nybyggd lanthandel samt bensinmack. Helt naturligt kom också namnet Kamprad och IKEA in i bilden. Krister fortsatte att läsa ett avsnitt ur sin moder Ebba Lindkvist livsberättelse.

Bengt Arne Nilsson höll kortare kvällsandakt som avslutades med Tore Nilssons militäriska Tapto på trumpet.Tore Nilsson blåste Tapto!