Skriv ut

VITTSJÖ. Det var den inbjudande rubriken till en sångkväll på Campingplatsen vid Vittsjöns strand onsdagen den 11 juli klockan 19.00. Musikanterna Mats Lunnergård, Sam Larsson och Therese Sturesson hade sammanställt ett omväxlande musikaliskt äventyr. Man blandade kristna och profana sånger.

”Kalle Präst” hälsade välkommen och välsignade tillställningen. Även om vädret inte var helt sommarlikt så anade vi solen och Vittsjön var i varje fall så sommarlik som bara den kan vara. Vackrare utsikt är svår att finna. Vi var mellan fyrtio och femtio åhörare, som kom och gick. Vittsjö Camping bjöd de hågade på gott kaffe och färskt vetebröd.

 

 

 

Den inledande sången var ”Vittsjö i mitt hjärta” med text av Jan Malmberg och musik av Lasse Berghagen. Herrarna Mats, vid pianot, och Sam presterade vid ett par tillfällen stämsång, vilket visar på den stora musikalitet herrarnabesitter. En sådan sång var ”Här vid vattnet”. Även Therese lite spädare stämma kom till sin rätt i samspelet med Sam.

 

 

 

Therese sjöng sången ”I din himmel” hämtad från Eurovisionsjippot. Vi lyssnade till ett femtontal melodier. Allsången var inte allmän, som benämningen antyder, men kanske välljudande ändå. Kalle avslutade med att tacka Vittsjö Camping och därtill ge oss alla en kort välsignelse.

 

 

Kvällens arrangör var Vittsjö-Verums pastorat i samarbete med Vittsjö Camping. Mer musik bjuds i sommar. Det blir en dansafton den 21 juli kl.19.00 på Campingplatsen. Vi får även möta kvällens musikanter förstärkta med flickor ur f.d. Ignabergaflickorna vid Sjöstugan den 15 augusti. Väl mött igen således.