Lördagskåseri...

Midsommarafton och Näcken.

Så var det dags att gästa ”vår sjö” igen, för 23 gången i ”vårt” paradis. 
En Midsommarafton fylld av mystik och höjdpunkten på sommaren. Den första och enda dagen på våra två veckor som det kom lite regn. 

Men med lite tur och en skön känsla, över att sitta här vid ”Verveln” kunde vi avsmaka Kristinas hemlagade sillsorter, samt njuta gott av vår dricka.

Vi badade ett par gånger och Kristina befriade sig från en fästing. Sjön var fylld av mystik på grund av att himlens mörkblå färg. Vi var trötta när vi flyttade in med väntan på regn och såg sängen som ett alternativ.

Vilka dagar vi fick vid sjön, inget kan vara härligare än att bada i denna Östergötska pärla. (0001% ligger i Småland). 

Vattnet ger en renhetskänsla som är total, varje år överraskas vi av den och njuter ofantligt.Näcken är ju också en mystisk person, ofta förknippad med forsar men även i viss mån med alla vatten. Även kallad ”forskarlen”. En dag ville jag vara Näcken och jag var verkligen näck, dock tyckte Kristina att flytväst borde finnas. En stenbumling tio meter från stranden skulle bli min sittplats för att bli ”Näcken” åtminstone i Kristinas och kamerans ögon. Tyvärr hade jag ingen fiol, men väl metspö och metmask och med detta kunde jag efter viss möda nå toppen.

Näcken hade nog blivit mager om han skulle levt på fiske därifrån. Efter två veckor kom vi hem efter en underbar period i vår liv.

Top