Lördagskåseri...

Arton år gamla reseminnen.
Så gick då en av våra reseönskningar i uppfyllelse, den 25/4 år 2000 startade vi resan mot Bali. För att en enligt biljetten bli på ön en vecka och senare en vecka på grannön Lombok , endast sexton mil från Australien.

Klockan ringde 3.00. Min hyresgäst körde oss till flygplatsen i Ängelholm för vidare befordran till Arlanda, framme 7.15. Vi lantisar fick leta en stund efter vårt bagage, sen iväg till utrikeshallen där vi checkade in som VIP- personer eftersom vi hade Royal Class på flyget . Vi blev bjudna på frukost, vi hade gott om tid att njuta av den.

Väl på Premier Airbus 155 hade vi fått platserna längst fram till höger, med extra plats för benen och fönsterplats. Sedan blev det gratis drinkar , dricka och mat omväxlande i 16 timmar, samt fem rätters meny och kaffe med kaka. Varje flygstol hade egen tv som man skötte efter eget behov. Vid mellanlandning i Förenade Arabemiraten blev det mer mat i form av frukt, smörgåsar, dricka och kaffe.


Kristina med en stor Steiff-dromedar.

Här fanns en taxfreeshop, men den var nog bara för oljemiljonärer och andra knösar. En flaska Chanel nr 5 kostade mellan 900-1000 kronor, spriten var dock billig men allt fick vänta till hemresan.

Vi fick lite sömn innan vi efter sju timmars framflyttning landade på Bali vid 9.30 tiden. Vårt femstjärniga hotell Kartika Plaza Beach låg bara några kilometer från flygplatsen och alldeles intill stranden. Ingången var magnifik och fick oss på ett mycket gott humör, trots den långa resan.


Första intrycket av hotellet

Vi fick vänta lite på vårt rum tillsammans med ett ungt svenskt par. Men vår väntan blev inte svår, goda gratisdrinkar serverades. Rummet var jättefint med golv av stora vita kakelplattor, all service vi kunde tänka oss och ett fyllt kylskåp.

Äventyret fortsätter

Top