Skriv ut

Redan klockan åtta kom de första försäljarna och utställarna. vittsjdagen_019.jpgSolen började skymta bland molnen och klockan 11 startade festligheterna. Hemvärnets insatsstyrka gjorde ett simulerat anfall genom Vittsjö. Unga och spänstiga män i åldern 28-40 år lyckades ta sig fram till anfallsmålet, påhejade av vittsjöborna. Flera av dessa unga män hjälpte till i byn efter Gudrunstormen, så det var klart att vi välkomnade dem igen.
Alice Åberg blev ansiktsmålad av Montessori-personal i Hembygdsgården. Se på bilden hur fin hon blev. 
 vittsjdagen_014.jpg- När jag kom ut från ICA-hallen så sa jag direkt till Gurli att "Du måste vara Mrs X", säger en lycklig Elsa Sturesson (i röd jacka) som vunnit en fin Mustangcykel, skänkt av Lions.
- Jag kunde inte säga annat än ja, säger Mrs X, Gurli Kjerstensson.
Elsa tog tacksamt emot en cykel vid scenen och fick hjälp att vrida styret rätt innan hon ledde cykeln hem för montering av tramporna.
Det fanns gott om matställen under dagen. Förutom de permanenta restaurangerna så serverades munkar, grillad korv, mackor med stekt sill samt kaffe och kakor. Anders och de andra i skytteföreningen serverade inte bara sillamackor. Här kunde besökarna också prova sin skjutskicklighet.vittsjdagen_006.jpg 
Inne i Medborgarhuset hände mycket. Tänk att här kunde man flyga med riktiga små lätta fjärrstyrda flygplan och helikoptrar.vittsjdagen_013.jpg På andra våningen spelades en bra barnpjäs vilket både barnen och de vuxna kunde intyga. Utanför ställde Dream Catcher Crusiers ut gamla fina vrålåk och där fanns också ett flertal äldre mopeder. Vid sidan om dem fanns helt nya miljöbilar. Visste ni att man kan köra en stor fin Audi-diesel kombi som bara förbrukar 0,38 liter/mil och ändå är bilen klassad som miljöbil? Imponerande! vittsjdagen_020.jpgVid Lions fiskedamm var köerna tidvis långa. Den "snälla dammen" hjälpte till att fånga såväl godisfiskar som leksaksfiskar. Behållningen gick direkt till insamlingen "Världens Barn" som fortsätter och har sin kulmen den 13 oktober då föreningsmedlemmar knackar dörr för att samla in mera till barn som inte har det så lätt med ögonsjukdomar och svält som vardags problem.
Partnergruppen hade en flitigt besökt utställning i "pressbyrålokalerna". Många provade att sitta kvar på den mekaniska tjuren. När jag besökte arrangören så var gällande sitta-kvar-så-länge-som-möjligt-rekord: 36 sekunder. Att falla av gjorde inte ont då man landade på en mjuk madrass.vittsjdagen_007.jpg
Urban Cowboys hade bejublade framträdande framför den fina scenen. Deras härliga rytm -och taktkänsla smittade av sig på åskådarna som tycktes ta dansstegen till sig för det ryckte i mångas ben.
Länsförsäkringar var mycket framgångsrika i sin marknadsföring om man skall döma av försäljningen av säkerhetsprodukter som blev så stor att man fick åka och hämta mera "på lagret".vittsjdagen_018.jpg
Mykologerna hade en mycket smakfull utställning som lockade många besökare. Bland dem kunde man höra många danska röster. På tisdag utvärderas Vittsjödagen. Skall det bli en fortsättning?
Gör din röst hörd genom att kontakta redaktionen eller någon av de deltagande föreningarna.
-Stort tack till alla er som kom hit idag, avslutar Claes Brauer som talesman för arrangörerna. 
Regnet faller tungt när vi skiljs åt......men vad kan man göra åt sådant?