DERBYMATCHEN MOT KDFF BRÖT VITTSJÖS SEGERSVIT.

VITTSJÖ. 2.760 fantaster trotsade vädrets makter på söndagen och fick bevittna Kristianstads seger över Vittsjö på Vilans idrottsplats. Cirka 200 av dessa var supportrar från Vittsjö. De kom i två fulla bussar och ett okänt antal personbilar. Gästerna fick en egen ståplatsläktare.

Nu vänder tjejerna ryggen åt förlusten o ser fram mot nästa match!

Den första halvlekens spel lämnade en hel del att önska beträffande VGIK:s insats. De hade det också tämligen jobbigt i motvinden och man skapade nästan ingenting. Spelet förbättrades dock en hel del i andra halvlek och resulterade i ett ledningsmål för Vittsjö. Emma Sjödahl gjorde det och en viss förtröstan spreds bland Vittsjös huttrande supportrar. Men glädjen blev inte lång. Strax efter kvitterade KDFF när Johanna Rasmussen slog en mycket vacker och välplacerad frispark direkt i krysset. Några minuter senare kunde Katrin Omarsdottir göra 2-1. KDFF:s målfabrikation avslutades så med att Johanna Rasmussen fick ett inlägg att landa i mål sedan bollen touchat en försvarare.

Förlusten kändes lite snöplig då KDFF tämligen omgående efter Vittsjös ledningsmål  lyckades kvittera för att sedan i rask följd fastställa slutresultatet. Det är givetvis en kännbar förlust för Vittsjö efter den tre matcher långa segersviten. Den tredje platsen i tabellen kvarstår dock även om Malmö vinner matchen mot Linköping och avslutar den 10:e omgången.