Kristianstad återigen det bättre laget i derbyt

Skriv ut

KRISTIANSTAD. Under fredagskvällen drog damallsvenskan åter igång. För Vittsjös del fanns revansch att hämta, detta efter förlusten mot Kristianstad på hemmaplan med 2-0 i juni.

Det blev en match där hemmalaget Kristianstad var det något bättre laget matchen igenom. Efter enastående målvaktsspel av Sabrina De Angelo i Vittsjömålet stannade förlusten på 1-0.

Vittsjös klart bästa spelare Sabrina De Angelo

På ett varmt och soligt Kristianstad Arena med stor publik på plats startade domare Sara Persson derbymatchen.

Efter drygt sju minuter spelade är det Kristianstad som kopplat ett visst grepp om matchen. Sabrina De Angelo har tvingats till flera fina ingripande. Vittsjös långbollar mot Linda Sällström och Clara Markstedt når inte fram. Efter halvtimmen spelad är det Sabrina De Angelo som flera gånger räddat Vittsjö från baklängesmål. I den 38 minuten skapar Vittsjö efter skott från Clara Markstedt sin första hörna detta mot fyra för Kristianstad. Två minuter senare har Jutta Rantala ett vasst lågt skott som Melina Loeck i Kristianstadsmålet räddar. Första halvlek slutar oavgjort. Det är dock hemmalaget som var närmast en ledning. Vittsjö har under halvleken envisats med att bygga alla anfall från högerkanten, något som Kristianstad verkar ha läst.

Andra halvlek fortsätter med stor press från Kristianstad. Efter hörna i den 53 minuten tar hemmalaget ledningen genom Evelina Viens. I 69 minuten gör Vittsjö byte Kajsa Lind kommer in och Sarah Stratigakis går ut. Minuten senare får Kristianstad straff efter att en Kristianstadsspelare skjutit bollen på armen på Sandra Adolfsson. Straffen räddas av makalösa Sabrina De Angelo som därmed håller Vittsjö kvar i matchen. Det är efter Sabrinas fina räddning ett klart bättre Vittsjö som visar mer vilja, tyvärr är det lite sent. Kayla Adamek har jätteläge i 79 minuten men skjuter tyvärr över. Clara Markstedt via nick nära att bli målgörare efter fint inlägg från Lisa Klinga. Katrina Gorry har skott som går utanför. I 86 minuten har Lisa Klinga ett ypperligt läge, men skjuter över. I 91 minuten har Linda Sällström läge men skjuter över.
Efter fyra minuters tillägg blåser domare Sara Persson av matchen som slutar 1-0 för hemmalaget.