Vad har hänt vid Nillavallen?

VERUM. Hustrun och jag är inbitna pokermonspelare, ett stop och gym är vid Nillavallen. När vi idag 27/8 var ute på en stavgångsrunda för att bl.a. besöka dessa gjorde vi en obehaglig överraskning. Redan när vi går av vägen känner vi en brandlukt och strax ser vi en utbrunnen bil vid det ena teleskåpet.

Bilen sedd framifrån och det skadade huset.

Vi hade båda reagerat igår kväll på att det under en lång tid verkade vara aktivitet vid denna plats. Vi kunde se två vita framlyktor samt två röda baklyktor lysa inne på parkeringen vid Nillavallen, lamporna stod och lyste på samma plats länge. Vi trodde först att det var pokermonspelare men vi kunde inte se att något hände med gymmet, så det var någon annat som pågick där. När jag skulle gå och lägga mig vid c:a 23: 20 såg jag från köket hur en bil snabbt körde från platsen mot Verum, försökte hinna till fönstret för att se vad det var för bil men den hade redan passerat och körde upp mot Bygdegården, jag tänkte inte mer på detta utan gick och lade mig. Var det i samband med den snabba avresan från Nillavallen som branden startade? Var det någon som larmade brandkåren och på sett förhindrade en skogsbrand? Vad är det som hänt, det är vi flera i Verum som skulle vilja veta. Har polisen varit här, är det deras band?

Red tillägg: Vid polisens lednings/ presscentral uppger man att det finns noterat att man från räddningstjänsten i Bjärnum som släckte branden, fått underlag att branden skall uppstått under färd varför någon mer utredning inte kommer att ske.

 

Top