Överlägset Vittsjö lyckas inte vinna mot Kalmar

VITTSJÖ. De 450 på läktarna fick se ett hemmalag totalt dominera hela matchen men som inte lyckades göra mål trots mängder av chanser. För Vittsjö är det enbart seger som gäller om chans på tredjeplatsen skall finnas kvar. Matchen slutade snöpligt för Vittsjö och glädjande för Kalmar 1-1.

Vittsjö gör 1-0

Vittsjö inleder med att rada upp mängder av avslut mot Kalmarmålet. Efter kvarten spelad är det stor Vittsjö-dominans, men fortfarande mållöst. Vittsjö är inte effektiva i sitt anfallspel och i den sista fasen, dessutom för många chansartade skott. Karina Kork i Kalmarmålet räddar flera gånger sitt lag. Efter halvtimmen spelad sätter Linda Sällström bollen i nät. Linjedomare Viktoria Månsson pekar lite märkligt för offside, bollen spelades mot eget mål av en Kalmarspelare.

Vittsjö är mycket överlägsna i spelet men tyvärr lika ineffektiva i sista delen som ger mål. Hemmalaget radar upp inte mindre än sju avslut mot Kalmarmålet halvlekens sista kvart, men de flesta utan precision. Halvleken slutar sett mot matchbild helt oväntat 0-0.

Andra halvlek fortsätter med samma stora dominans från hemmalaget. Efter tio minuter spelade noteras Vittsjö för sex skott (utanför) mål samt tre hörnor. Efter hörna i den 56 minuten är det Clare Polkinghorne som äntligen resolut och med stor vilja sätter bollen bak Karina Kork i Kalmarmålet. 1-0 mycket välförtjänt för Vittsjö, som i detta läge borde haft tre eller fyra mål på tavlan. Tjugo minuter senare noteras att hemmalaget skapat ytterligare sex hörnor samt flera skott på mål utan resultat. Clare Polkinghorne ytterst nära att bli tvåmålsskytt men skottet täcks ut av Kalmarförsvaret. Kalmar har egentligen inte skapat någonting så här långt.
Så kommer äntligen ytterligare mål för hemmalaget, -trodde alla men assisterande domare Elvis Turcinovic, som inte riktigt hängde med på bortre linjen samt dessutom hade solen i ögonen vinkade för offside(?), vilket märkligt nog även domare Jovan Krsmanovic dömde för.
Så i den 86 minuten efter vad verkar aningen passivt försvarsspel händer det om inte får hända, Kalmar kvitterar genom Alyssa Mae Walker till 1-1.

En synnerligen märklig match där Vittsjö dominerar matchbild men tyvärr samtidigt visade uppenbara brister i avgörande slutdelar samt därmed förmågan att göra mål. Nu får vi hoppas att laget inte hänger läpp för länge utan tar tag i de brister som faktiskt funnits i laget under lång tid, förmågan att även i pressade situationer skjuta välriktade skott.

Nästa match för Vittsjö spelas borta mot Djurgården den 12 september.