Jutta Rantala tvåmålsskytt när Vittsjö besegrade Djurgården

STOCKHOLM. På måndagskvällen fanns Vittsjö GIK på Stockholms Stadion för att möta Djurgården i den 19 omgången av årets Damallsvenska. Det blev en match där Vittsjö var det klart bättre laget och vann med 3-0. Glädjande kunde konstateras att nu stämmer verkligen boll- kemin mellan Vittsjös forwards och mittfältare.

Hela Vittsjö-laget gör en mycket fin laginsats och match mot Djurgården

Matchens första tio minuter präglades av avvaktande spel från båda lagen. Den första hörnan skapas för Djurgården av Tove Almqvist (tidigare Vittsjö) i den 11 minuten. Efter knappa kvarten spelad står matchen och väger.

Jutta Rantala

I den 15 minuten skjuter Jutta Rantala ett hårt, välriktat, underbart skott i bortre krysset, helt otagbart för Hedvig Lindal i Djurgårdsmålet. Clara Markstedt mycket nära att utöka ledningen, Lindal räddar. Nu har det ”släppt loss” för hela Vittsjölaget, Vittsjö stoppar Djurgården högt upp i plan och har tagit ett ordentligt grepp om matchen. Efter vackert inspel från Linda Sällström blir Jutta Rantala tvåmålskytt, nu med välriktat skott från en snäv vinkel. 2-0 till Vittsjö efter drygt 20 minuter spelade och ett Djurgården som verkar uppgivit. Vittsjö fortsätter sätta hög press och tar över halvleken mer och mer, Djurgården får inte alls till sitt spel. I halvekens sista sekunder är Clare Polkinghorne efter hörna nära att utöka Vittsjös ledning än mer. En fröjd att se Vittsjö spela, skapar ytor framför mål på ett vis vi inte sett på ett bra tag. Halvleken slutar mycket rättvist 2-0 för Vittsjö.

När andra halvek startar fortsätter Vittsjö sitt höga presspel och är laget som omedelbart skapar flera farligheter. I den 50:e minuten är Tove Almqvist nära reducering för Djurgården efter skott i ribban. Djurgården tvingas till mycket löpande och Vittsjö tar över mer och mer av matchen. Clara Markstedt mycket nära öka ledningen i den 63:e minuten. Djurgården gör flera byten för att försöka få utjämning. Djurgården försöker höja tempot men Vittsjös försvar är stabilt. Nellie Persson fick en ordentlig smäll tidigare och byts efter 70 minuter ut mot Kayla Adamek. Vittsjö verkar nöjda med sin ledning och har slagit av lite i tempo. Kayla Adamek nära nicka in mål vid bortre stolpen. Moa Karlsson avlöser Linda Sällström efter 84 spelade minuter. Vittsjös aggressiva press har avmattats nu, laget slår vakt om matchen.

Katrina Gorry

I den första förlängningsminuten stänger Katrina Gorry efter fin passning från Elisabeth Klinga matchen helt, 3-0 till Vittsjö är ett faktum. Matchen slutar mycket rättvist 3-0 till Vittsjö.

Nästa måndag spelas hemmamatch mot Linköping på Vittsjö Idrottspark. Då behövs en riktigt stor publik för att hjälpa laget till ytterligare en vinst.