Höstfest hos SPF Verum

VERUM. En eftermiddag som idag är tisdag så är det tid igen för den årliga höstfesten uti Verum s SPF, platsen är bygdegården.

Idag är det fest med SPF Verum men även med inbjudna gäster från Ballingslöv och Hästveda. Tillsammans blev det 70 personer som kommer att umgås och lyssna på musik med "Tre Goa och Gla´a Gräbbor" från Mörrum och Karlshamn"som står för underhållningen denna tisdagseftermiddag.

Ordförande Jan Jönsson hälsar alla hjärtligt välkomna hit idag. Berättade hur dagens schema ser ut och gav lite info om vad som hade inkommit till honom som ordförande i SPF sen sist. Inbjudan från närliggande pensionärsföreningar men också om att det nu finns en hjärtstartare på bygdegården som är sponsrad av Länsförsäkringar och Snapphanebygdens sparbank i Bjärnum. Samtidigt som hjärtstartaren lämnades över fick de en demonstration av Mattias Wittgren hur apparaten funkar om i fall att, bra att veta.

Men nu så startar vi upp med musik av Tre Goa Gla´a Gräbbor., en applåd sen är dom igång. "Wow" vilken härlig medryckande musik, det spritter till i benen rejält. Skön sjungande gungande toner och igenkända låtar framförs.

I väntan på att det hela startar så finns det tid att köpa lotter och som vanligt är det digra vinst bordet skänkt av pensionärerna själva. Många vinster som väntar på ny ägare. Dagens underhållning har börjat med enastående igenkännande musik och vilken medryckande tongångar. 

Anita, Kerstin och Yvonne, dessa tre kommer från Mörrum och Karlshamn, damer som hanterar handklaver, gitarr och hammondorgel.De kommer också att sjunga till och spela några låtar för oss innan maten serveras De är härliga medryckande toner från dessa tre, spela och sjunga kan dom. Nostalgiska tongångar avlöste varann. Och vi som var där kunde luta oss tillbaka i stolen och bara njuta eller varför inte nynna eller sjunga med. En spelglädje som smittar av sig till oss som satt vid borden.

Köp glädjen för eventuella vinstchanser gör ju att lotterna har stor efterfrågan, det är ju roligt när det finns efterfrågan och det hela går ju åter till föreningen. Att användas till det bättre som komma skall någon gång i framtiden. Under tiden kan man småprata med sin bordsgranne om vad som hänt sen sist, alltid nått nytt kommer fram vid småpratet. Nu så återkommer musiktrion de 3 Goa, Glaá Gräbbor igen med mera medryckande toner som vi alla känner igen.

Vad vore en fest utan dessa glada tjejer som står för köksgörat när det är en tillställning. Raska, friska gör dom sitt åtagande med en härlig go servicekänsla, tack till er alla. En god varmrätt som var beställt från Västergård i Glimåkra, den var fantastisk god,innebar fläskfilé med grönsaker, potatisgratäng, grönsallad och svampsås. Efterrätten var en härlig och god äppelkaka med vaniljvisp som serverades till kaffe. Men nu så kommer de 3 gräbborna igen för en sista omgång magisk musikstund, underbar underhållning som spreds från trion till oss pensionärer.Till sist blir det lottdragning och alla vinner något. Tack säger jag för en trevlig och hjärtlig musicerande eftermiddag, vi ses.

 

Top