Höstmöte i september

Skriv ut

VITTSJÖ. Snart är den första höstmånaden slut för i år, alltså september och då är det tid för pensionärerna i Vittsjö PRO att åter samlas. Lite nytt för denna hösttermin är att vi/styrelsen har bestämt att föreningen skall använda vårt Medborgarhus lite bättre, sagt och gjort. Finns bra lokaler som står tomma och används dåligt. Visst vi kan ju inte säga att det var en enkel match att fixa allt som behövdes för det men nu så är alla omgångar av klurighet/ hinder avverkade. Hädanefter blir platsen för samtliga planerade månadsmöten i Medborgarhuset.

Ordförande Inga Nilsson hälsade alla hjärtligt välkomna, roligt att se så många som hörsammat PRO Vittsjö kallelse till ett första höstmöte. Lite information om kommande program var på tapeten, programblad delades ut till alla intresserade. Dessa finns tillgängliga att hämta på träffpunkt Lindens lokal där är öppet mån em -tom tors-em för de som önskar att få ett programblad. Även anmälningslistor finns ute nu för Vittsjö PRO 70 års fest som går av stapeln den 21 okt kl 14.00. 

Kassören får ordet och påtalar att nu är det dags att förnya joker nr både om: stanna kvar/ avsluta för en ny omgång eller att sluta med jokerspelet. Valet är ert men det måste göras nu!.. Kom ihåg att ta kontakt med kassören, mobnr:0730 4949 11. Tid för ny idé/ förslag för kommande vårtermin är på G alla idéer är välkomna och lapp lämnas in.

Vår representant i samorganisationen och KPR: Sivard Strand gav information om läget inne i kommunen om tex frågor som berör pensionärerna och den innefattar bla: parkslidet som växer obehindrat. Äldreboendet i krans orterna, i energikrisens spår kan inte lampor bytas. Vidare så berättade han hur valet gick i kommunen men också om maten till de äldre, fryst eller inte. Han avslutade med att säga, dags för styrelsen att tillsätta föreningens representant gentemot kommunen. Tack för den informationen men nu så blir de fika.

Idag på vårt höstmöte så kommer pensionärerna bli serverade kaffe, våfflor med sylt och grädde. Sån tur att kaffe lagen är på G, några här fastnade på bilden de andra får vara med en annan gång. Många händer som arbetar tillsammans, då blir det bra, tack. Våffelgräddningen kom igång efter ett tag så samtliga fick smaka både en o två gånger.

Bra jobbat säger jag till dom som hade kökstjänsten denna gång. Mera info blev det från Britta, ansvarig nere på träffpunkt Linden, arbetslistor finns ute, flera är välkomna att hjälpa till under tis eller tors eftermiddagar. Lista för städturerna hänger också på träffpunkt Lindens infotavla. Britta säger/ önskar mera samarbete mellan de olika pensionärsföreningarna är välkomna för till sist så gagnar de pensionärerna och kommer dom till godo. Lotteridragning på entré biljetterna, två glada vinnare blev det.

Till sist: än en gång berättar ordf om kommande oktobermöte närmare bestämt den 21/10 kl:14.00 då firar PRO Vittsjö 70 år med inbjudna gäster, god mat, underhållningen den står Mats o Jonny Olofsson för. Så gott folk, gå in på träffpunk Linden och anmäl er till denna fest. Alla pensionärer är hjärtligt välkomna.