Hösten smyger sig sakta på Göingebygden

VITTSJÖ. Hösten har kommit på allvar till bygden. De underbara färgerna på träden syns mer och mer. Även på marken visar växtligheten att den går till vila inför den stundade vintern. Doften av svamp är slående under en promenad i skogen.

Lågt vattenstånd i Vieån

Nu väntas flera dagar med regn och blåst. Regnet behövs verkligen. Det är lågt vattenstånd i flera av våra sjöar. Detta syns mycket tydligt inte minst vid den lilla dammen ute i Stavshult, platsen där företaget Alga en gång startade sin verksamhet. Här är vattennivån minst en meter lägre än normalt. Vieån slingrar sig nu tyst som en liten bäck där det brukar finnas ljud från det porlande vattnet.

Lågt vattenstånd i Vieån och i dammen i Stavshult

Missa inte hösten ute i skogen, alla färger, dofter och alla djur. Det finns inget dåligt väder och det finns riktigt bra kläder. Klä dig så du inte blir våt eller fryser, då får du en underbar upplevelse. Ta gärna bilder på det fantastiska ”skådespel” naturen nu bjuder. Att ta med en termos kaffe och ett litet sittunderlag gör promenaden ännu bättre.

Du är varmt välkommen att skicka dina bilder till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. detta inspirerar då kanske fler att bege sig ut i vår underbara natur.

 

Top