Tjo och tjim på Linden

Skriv ut

VITTSJÖ. När jag kom till Träffpunkt Linden i torsdags möttes jag av några glada och förväntansfulla musiker som skulle spela och sjunga för oss denna eftermiddag. Eje med vänner heter det glada gänget som tog sig ton.

Eje med vänner – fr vä Eje, Rolf, Babs och Bitte.

Ett gäng glada pensionärer som tar sina turer runt om i närområdet. Dom bor alla i Kristianstad men innan Babs flyttade dit var hon bosatt i Vittsjö under ett antal år. Att dom tycker om att vara ute och spela det märktes tydligt när spelningen drog igång.

Tyvärr så var uppslutningen inte den bästa, det hade skett en miss i själva annonseringen i byn.

Hur som helst så fick vi som var där njuta av allehanda medryckande melodier såsom: Slit och släng, Älskar älskar inte, Lyckans ost, I can jive. 

I något lugnare tempo blev det: Sju av himlens änglar, I ett fotoalbum, Gamle Svarten, Fem röda rosor. Många var det som sjöng med i de kända melodierna.

Fikapaus

Under pausen, med kaffe och kaka, fick vi veta att Eje även är ute och spelar i dansbandet Erik Arnolds bland annat kommer dom under oktober månad att spela på PRO dans i Timsfors.

 Eje

Sven Ingvars Torparrock blev det efter pausen och Eje sjöng den på värmländska på sitt sätt. Från Värmland är det inte långt till Norge och Aage Alexanderssons Ljus och värme stod sen på tur.

Sen följde i rask takt: Take me home country road, Wooden heart, Till en fågel, Maj på Malö, Tio tusen röda rosor och så till sist Ingenting går upp mot gamla Skåne.

Detta glada gäng tackades med rosor och varma applåder. Dom kommer gärna tillbaka och då utlovas en bättre annonseringen med förhoppning om fler besökare.

Lyssna gärna på videosnuttarna så vet ni vad ni kan se fram emot. (Klicka på bilden eller på länken)

 

(video: Wooden heart)

 

(video: Ljus och värme)