Ungdomar från Tjernobyl gav konsert i Björstorp

Skriv ut

En del av ungdomarna har tidigare gästat Broby och Björstorp men för 17 av deltagarna var det första gången de kom till Sverige. Vid ankomsten för några veckor sedan blev alla uppklädda från förrådet av kläder och annan personlig utrustning som samlats in under en följd av år.

Konserten inleddes med ungdomarnas lägersång som sjöngs på Svenska med den sex man starka orkestern som spelade på flera instrument. 22 åriga Ira berättade om sina tragiska familjeförhållanden under barn- och ungdomsåren. Hon kom till Sverige för första gången för sex år sedan med önskan att bli missionär i Sverige. Under senaste tiden har hon arbetat bland annat som konfirmandlärare och har funnit en mening med livet. Katja 1 spelade pianosolo och Katja 2 sjöng och spelade på ett ryskt stränginstrument. Sånggruppen sjöng flera sånger, bland annat på Svenska: Man skall leva för varandra. Flera andra solister framträdde med olika instrument och sånger på Svenska språket.

Slutligen blev det Natti Nattivisan och ungdomarna gick omkring bland besökarna och delade ut godnattkram. Samvaron fortsatte kring korvbaren och vid kaffeborden.


 
 

Katja1 spelade solonummer på orgel.

kiev209.jpg 
 Katja 2 sjöng samt spelade på ett Ryskt sträng-instrument.
 kiev309.jpg

Sångare och musiker vid konserten i Björstorp.


 kiev109.jpg