Lucia och julbord avslutade året för SPF Trivsam

Skriv ut

BJÄRNUM. Femtio glada seniorer samlades i Bjärnums Bygdegård för att fira Lucia och äta ett gott julbord.

Besökarna hälsades välkomna med en mugg glögg och pepparkaka och minglade runt ett tag innan det var dags att öppna dagens möte. Föreningen gick igenom en diger budget och verksamhetsplan för det kommande året i väntan på att Luciatåget skulle anlända.

Dagens Luciatåg var elever från klass 9 A-C från Bjärnums skola under ledning av musiklärare Isabelle Carlsson. Förutom de klassiska, Natten går tunga fjät och Staffan var en stalledräng framfördes en mängd kända jullåtar som Tänd ett ljus och Last Christmas, och mycket där emellan.

De 21 eleverna i Luciatåget framförde låtarna på ett mycket förtjänstfullt sätt, ackompanjerade av Isabelle på gitarr. Den församlande skaran seniorer var alla överens om att det var ett fantastiskt bra och stämningsfullt framförande.

Efter avslutat Luciatåg var det dags att ge sig i kast med julbordet. Detta hade levererats till Bygdegården av Restaurang Tre Hammare.

De församlade tog sig an julmaten med god aptit och kunde konstatera att även denna gång var maten förträfflig. Gröt och saftsås serverades som efterrätt. Mätta och belåtna seniorer fick avsluta kvällen med en mandelmussla med sylt och grädde. Efter att ha ätit ett par timmar kunde det konstateras att ”nån mer mad behövs inte ida”.