Skriv ut

På tisdagen skränade Vittsjö Skolas skolklocka för allra första gången detta läsår. För färskingarna i nybildade klass 1 innebar detta starten på en nioårig skolgång. Och barnen var fulla med energi.
Skoldagen inleddes med att fröken Marie Lind presenterade sig själv, läraren Mathias Egertz, speciallärare Eva Jönsson samt klassmorfar Anders Larsson. Anders Larsson har precis avslutat en period som klassmorfar för de som idag blev skolans fjärdeklassare.

Abbe
- Det här är Abbe, förklarade fröken Marie Lind för klassen medan hon höll upp ett rödfärgat gosedjur.
- Abbe kommer hjälpa er under det här året  att lära er läsa och skriva, fortsatte hon med en mjuk och len stämma.
Barnen nickade instämmande men om man ska tro på deras ord så lär Abbe gå arbetslös. Enligt majoriteten av barnen så var de redan läskunniga.skolstart3.jpg

Namnlek med skönsång
Barnen fick sätta sig i en ring på golvet för att berätta sina namn för varandra. Vissa var rakt på, andra mer blyga och tillbakadragna. Namnvariationen var inte så hög. Exempelvis fanns det hela två stycken pojkar som hette, det till synes i Sverige, ganska ovanliga namnet "Viggo."
För att namnet på alla skulle sätta sig ordentligt så tog de hjälp av skönsång. Mathias Egertz stod för gitarrspel.

Glass i solen
Efter den korta och intensiva introduktionen där bland annat läsårets schema presenterades, fortsatte färden ut på skolgården. Där väntade studierektor Jan-Anders Johnsson. Han hade ett uppdrag till barnen - klasserna skulle bilda bokstäver som i sig skulle bilda ordet "Vittsjö." Eftersom barnen var så pass duktiga så belönades de med glass att avnjuta i solskenet. En intensiv start på en lång skolkarriär.

Andreas Göransson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.