Hagsjö bjöd på vårmarknad

Skriv ut

BJÄRNUM. Trots avsaknaden av sol och värme och ett ganska bistert väder vallfärdade folk till marknaden i Hagsjö. Folkmängden i Hagsjö, ca 25–30 personer, växte med många hundra procent under lördagen. För andra året i rad anordnades Hagsjö Marknad.

Många besökare kom för att handla på Hagsjö Vårmarknad

Från förra årets tre utställare hade årets marknad växt till ett tjugotal. Eldsjälarna bakom arrangemanget, Jill Müller, Elisabeth Lood, Susanne Rosenborg och Sven-Åke Andersson, kunde glädjas åt att många olika utställare fyllde gårdsplanen hos Sven-Åke. Trots att vårvädret inte riktigt infunnit sig kom besökarna i en strid ström.

Fyra tjejer på vårmarknad Caroline Wikström, Ellinor Rosén, Lisbeth Rosén samt Bibruden Jill Muller.

Allt som skall finnas på en marknad fanns på plats. Brända mandlar, churros och varm korv samt fika och fralla fanns att tillgå för den som var hungrig.

Smederna från Bäckaröd Hästveda visade upp sina alster samt smidde klädkrokar på plats. Sven-Åke Andersson sålde en mängd olika egentillverkade alster som blomkrukor, fågelholkar, trädgårdsmöbler och mycket annat. Lufttorkade korvar och smaksatta ostar från Holland fick många att stanna upp för att smaka och inhandla lite udda produkter som inte finns på ICA.

Maria Wutzler från Mala som arbetade med Ulltovning

I ett tält satt Maria Wutzler från Mala och ulltovade med hjälp av en nål med hullingar på. Med hjälp av nålen kunde olika former tovas fram. Bland annat fanns det tvålar med ett hölje av tovad ull som skulle vara förträfflig att använda på fingrar och nagelband. Inuti var tvålen, och ullens yta hjälpte på ett skonsamt sätt till att rengöra huden. I takt med att tvålen blev mindre blev även ullhöljet det samma.

Två tjejer som engagerade sig för vårmarknaden i Hagsjö Jill Muller och Tomatodlaren Elisabeth Lood

Hos Jill Müller, Bibrudens Biskafferi, fanns förutom en mängd olika typer av smaksatta honung, och senap med honung i, även salvor och hudprodukter med honung som en del av innehållet. En dryck med pärlande bubblor gjord på grönt te och honung som kallas för Jun fanns i två olika smaker för den som vill ha ett alkoholfritt alternativ till maten.

Bland besökarna uppskattades det, att det går att göra nya och trevliga saker i Bjärnum även en sådan sak som att starta en marknad. En stor eloge till arrangörerna. Eldsjälarna bakom marknaden har tydligen anammat Gundes ord ”Inget är omöjlig”.

Fler bilder från vårmarknaden:

Välkommen till Hagsjös Vårmarknad 2024

Anettes Sylt och saft från Lönsboda gästade Hagsjö Vårmarknad med sina alster.

Joanna Wendel saluförde såväl ostar som korv och fläsk av ädlaste kvalitet.

Sten Göransson fyndade och köpte en fin Fågelholk

Susanne Rosenborg från Tippes Lada saluförde sina egentillverkade produkter.

Bibruden sålde Hallondricka med bra studs i på Vårmarknaden och här låter hon Ellinor Rosén smaka på brygden.

Unik kniv som Smedbröderna på Bäckaröds gård i Hästveda framställt

Fotograf och tomatodlare Elisabeth Lood ställde ut sina alster i en varm källare.

Smedbröderna från Bäckaröds gård visade upp en diger samling smide.