Snapphanebygdens Sparbank expanderar och bygger ut

Skriv ut

BJÄRNUM. I dagarna är det 156 år sedan vår eminenta sparbank i Bjärnum startade upp i Klockaregårdens lokaler här i Bjärnum.

Snapphanebygdens sparbank i Bjärnum expanderar och bygger ut.

Banken har förmedlat transaktioner med pengar och papper framgångsrikt under alla åren och 2016 var det året som man fick en ny VD i form av Jörgen Borgström från Kristianstad.

Jörgen Borgström och hans Bank i Bjärnum expanderar och bygger till 2024.

Jörgen Borgström VD för banken i Bjärnum håller i utbyggnadsplanerna för Banken 2024.

Han har under sina 8 år, framgångsrikt lett verksamheten och sett till så att såväl små som stora projekt fallit på plats och att affärsvolymen i banken under hans tid, har ökat kolossalt. Man har också utökat antalet anställda under hans tid som VD, från 14 till 18 anställda. Nu har man behov utav att expandera mer och då var en utbyggnad utav lokalerna ett måste.

Jörgen Borgström VD för Snapphanebygdens Sparbank i Bjärnum inspekterar dagligen hur bygget med Banken fortskrider.

Byggmästare Lars Göran Winqvist informerar Jörgen Borgström om byggets fortskridande så gott som dagligen.

Bygget har kommit igång sedan två veckor tillbaka och man har redan börjat gräva för en sula på 100 m2 och där man anlitar enbart lokala entreprenörer till att utföra byggnationen.

Viktor Johansson spakar Grävmaskinen som han planerar grunden till en sula med på Banken.

Kent Eklund Bröcher padda underlaget till ny sula vid banken.

Byggherre är Lars-Göran Winqvist från Hallaryd och till sin hjälp har han en hel del lokala entreprenörer.
I den nya lokalen kommer man att få plats till 5 tjänsterum plus ett stort digitalt konferensrum. Bygget är planerat att stå färdigt i oktober månad och det är väl snudd på att Jörgen Borgström får vara med om invigningen, eftersom han slutar sin anställning i Banken i augusti månad. Men under tiden så ser han till så att bygget går framåt och att Bjärnum framöver kan stoltsera med att ha en modern och fin Bank i sitt samhälle.