Oavgjort på bortaplan mot Linköping

VITTSJÖ. Under lördagen möttes Vittsjö och Linköping i en match i Svenska Cupen på Kopparvallen. Två mycket jämna lag där segern ofta över tid slutat med seger till hemmalaget. Dagens match blev även den jämn, Linköping hade ett visst spelövertag men Vittsjö ett övertygande försvar och mycket bra målvakt i Elin Vaughan. Matchen slutade oavgjort 0-0.

Inledningen av matchen innebär väldigt mycket spel på Vittsjös planhalva. Vittsjö har under de första 10 minuterna inte skapat något offensivt. Efter kvarten spelad har Vittsjö ett fint anfall som tyvärr lite tafatt avslutas från Kaja Lind. Vittsjös målvakt, denna gången duktiga Elin Vaughan verkar vara säkerhet själv i målet.

Elin Vaughan gjorde gedigen insats i Vittsjömålet, -läste spelet  helt rätt

Roligt notera att Vittsjö har två mycket bra målvakter. Halvvägs in i första halvlek har Vittsjö lyft sig och nu är matchen mer jämn. Vittsjös försvarsspel är imponerande kompakt vilket gör den lättare för Elin Vaughan i målet. Med tio minuter kvar är det återigen väldigt mycket spel på Vittsjös planhalva. Lovande är att Vittsjö hittar mer o mer rätt i sitt nya spelsystem 3-4 3. Ekengren skapar hörna i halvlekens slutminut, tyvärr inget mål. Halvtidsvila med 0-0 i bagaget ger fint betyg till Vittsjös försvar.
Klinga o Tunturi som wingbacks måste nyttjas mycket mer på kanterna.

Andra halvlek fortätter som första, Vittsjös kompakta försvar fortsätter, -matchen blir mer jämn. Elin Vaughan gör fin reflexräddning. Vittsjö gör byte av spelare. Vittsjö har just nu svårt att få till det offensivt. Linköping försvar minst lika bra som Vittsjös. Varför gör Vittsjö så många svåra och därmed ofta slarviga passningar? Lugna ner bollinnehav o spela enligt uppgjort schema! Från 80 minuten spelar båda lagen mer o mer ”gå-fotboll". Matchen slutade rättvist 0-0.

Vilken utomordentligt fin träningsmatch för Vittsjö denna matchs första del blev.

Det nya spelsystemet 3-4-3 kräver mer från spelare, detta syns ganska tydligt. Ännu finns tid tills Damallsvenskan och seriepremiären startar startar. Där Vittsjö startar premiären den 14 april med en bortamatch mot Rosengård.

Klokt inplanerat finns redan nu på fredag träningsmatch mot Trelleborg FF inplanerad samt därefter träning mot BK Häcken den 6 april.

Serien i Damallsvenskan startar sedan helgen den 13 april. För Vittsjö innebär detta en bortamatch mot Rosengård (14april). Första hemmatchen kommer i omgång två den 20 april då vi får hoppas Vittsjö A-plan är spelbar för möte mot AIK.