Skriv ut

Hela klubben har varit delaktig, direkt och indirekt, för att möjliggöra den här insatsen för alla dem som, på grund av krisen, har drabbats så hårt i sin nyvunna roll som medlem i EU. Det är så här Lions vill och kan agera. Det är så här vi visar vår kraft och förmåga att snabbt och säkert överföra vad behövande har nytta av. Vi vet också att allt vi samlat in kommer fram till dem som behöver det. lastning-2.jpgDet är en Lionsklubb i Riga som är mottagare och som, med hjälp av de ytterligare fem klubbar som finns i Lettland, fördelar alla våra gåvor. Därtill flyger sju av våra medlemmar till Riga och tar emot lasten då den lossas fredagen den andra oktober. Vi vill därmed också dela med oss av vår erfarenhet.

Vi tackar alla i Vittsjö och Bjärnum som med sina gåvor bidragit till och möjliggjort vad vi i Lions betraktar som en naturlig insats då människor är i nöd. lastning-3.jpgUtan lyhördheten och viljan hos er alla att medverka, så hade idén att hjälpa våra grannar i öster säkert blivit ett fiasko - så tack än en gång!

Det finns även anledning att tacka alla de företagare som hjälpte oss att genomföra den här angelägna insatsen för våra baltiska vänner. Det är Wiwood, som alltid står i täten som sponsor och nu skänkte nödigt förpackningsmaterial och betalade frakten till Lettland, det är DLH och Luxus som skänkte pallarna, det är Rörmokarna och ICA, lastning-4.jpgsom upplät lokalen där vi sorterade och packade alla gåvorna och slutligen Vittsjö Grus & Makadam som med sin gaffeltruck hjälpte oss att lasta den lettiska långtradaren. Det blev femtiofyra stycken pallar med påbyggd låda. Flaket var i det närmaste fullt, då den skrymmande rymden mäter nära femtio kubikmeter. Jag vet att vi återkommer.