Seglet hissat i Bjärnum

I dagarna har kafeterian blivit klar med ett stort segel i taket. Seglet består av ett hängande vitt tyg vilket omgärdar cylindriska takpendlar som innehåller lysrör.

-  Ja, nu är seglet hissat, säger Jan Brolin. Men först i augusti är hela skutan klar så att vi kan segla vidare utan byggställningar. Elever och lärare har varit tappra. Vi har inte behövt ställa in någon utbildning, trots att skolan går igenom en totalrenovering.

Lions Club i Vittsjö-Bjärnum har skänkt ett specialgjutet väggur i betong som på ett fint sätt matchar betongsektionerna som utgör inneväggar i kafeterian. Jan Brolin och Rune Gustafsson håller upp uret mot väggen.

-  Här blir nog en bra placering, säger Rune Gustafsson som i egenskap av biträdande rektor avlöst Tony Helm.

Jan Brolin visar runt i lokalerna. Aulan har fått en verklig uppdatering. Här finns helt nya fåtöljer med flexibel möblering. Lokalen kan delas upp i två sektioner via en vikvägg och de bakre raderna av fåtöljer kan skjutas in under varandra som ett teleskop.



- Detta är den största och finaste samlingslokalen i Bjärnum, användbar inte bara av skolan utan här finns möjlighet till många andra arrangemang, säger en påtagligt stolt Jan Brolin.


 

 

Top