Fotografiutställning på biblioteket

Skriv ut

VITTSJÖ Gert Svensson är en man med passion för foto. Som nybliven pensionär har han nu haft tid att ägna mer tid åt sin favorithobby. Resultatet är en utställning som finns att beskåda på Vittsjös bibliotek under hela april månad.

 

Natur- och fågelfoto

- Jag har fotograferat sedan jag gick i skolan. Men det är först nu som jag tagit upp det seriöst och verkligen gått in för min hobby, berättar Gert.

Hans specialitet är natur- och fågelfoto.

- Ibland har man turen att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Många av mina bilder är resultaten av det, berättar han och pekar på ett fotografi av en rovfågel som festar på ett vägkadaver.

 

Sällsynta objekt

Utställningen består av en blandad mix med blommor, natur, landskap och fåglar. Många av fåglarna är sällsynta arter som man måste leta noga efter.

- Till exempel så lyckades jag fota en härfågel. Jag tittade på internet och läste att man hade fått syn på en i Ysby. Så jag begav mig dit och fick en riktigt bra bild.

Men vad är hemligheten bakom att du hittar så många spännande objekt?

- Mycket är tur. Men jag har som princip att alltid åka runt och ha kameran i mitt knä. Då blir det enklare att snabbt plocka upp den och ta en bild.

 

Den som är intresserad av att se fler av Gerts bilder kan klicka här.