Skriv ut

Flaggan var i topp vid Hemvärnsgården, tidigare Björstorp gamla skola vid Emmaljunga då en busslast ungdomar från Kiev, drabbade av olyckan vid Tjernobyl kom till platsen. En särskild insamling gjordes till en flicka från Kiev vars hem hade blivit ödelagt av eld. Detta var femte året som ungdomar kom till Björstorp och 16 åren som Pingstförsamlingen i Broby arrangerade denna välgörenhet.

 

De hurtiga ungdomarna vid sångframträdandet i Björstorp.

Dagens utfärd från Broby inleddes med ett besök hos de kelvänliga älgarna på safari.

Sammanlagt var det 54 ungdomar med ledare som kom för kvällsunderhållning i den friska vinden där notbladen snabbt följde vindens väg när de sångglada ungdomarna inledde med att sjunga speciella lägervisan på svenska språket. Sedan följde gruppsång, solosång samt solo på piano och fiol. Gruppen hanterade flera instrument från trummor, fiol och gitarr. Efter ett digert program blev det slutligen rusning ut till åhörarna där var och en fick ett ”natti natti” kram från alla ungdomarna.

Kvällen fortsatt vid korvbaren och i kaffetältet. Rolf Tillman berättade att när ungdomarna kom till det dignande frukostbordet på färjan gjordes stora ögon och gapande munnar. Totala utbudet på frukostbordet var kanske större än utbudet hemma i Kiev på flera månader! Insamlingen till förmån för de drabbade barnen blev nära 2 500 kronor.