Attraktion Vittsjöbygden

 


Vandringsleder och idrott

– Vi skall upprusta och märka fem vandringsleder, berättade Sven-Erik Henricsson som är projektledare för projektet. På mysiga platser längs slingorna skall vi sätta ut fina parkbänkar. Idrotten har en stor betydelse i Vittsjö. Det är säkert så att många bor kvar i bygden tack vare den.

Bild. Sven-Erik Henricsson

Vi vill göra det ännu bättre genom att anlägga en helt ny 7-mannaplan i ändan på grusplanen som nu är parkeringsplats. Det kräver dränering och i andra ändan skall vi göra det mera trivsamt för spontanidrott och samvaro. Denna satsning blir också viktig för VGIK nya satsning på fotbollstalanger i närområdet.

Ansökan för projektet, som omspänner 1,3 miljoner kronor och massor av ideella arbetstimmar, är lämnad till Leader LAG PH (Lokala arbetsgruppen i Perstorp-Hässleholm). Dess arbetsutskott behandlar ärendet i april månad.
– Vi hoppas kunna starta någon månad senare, säger Sven-Erik.
De som håller i taktpinnen är Turistföreningen och Vittsjö GIK men man hoppas på att ”hela bygden ställer upp” när det skall röjas, grävas och finputsas.
Nästa steg
Det finns idéer att fortsätta med att anlägga en GC-väg mellan Emmaljunga och Vittsjö. Inte nog med det. Man kan också tänka sig att bygga en utescen nedanför Sjöstugan.
– Det krävs en rejäl förstudie så att vi ser konsekvenserna, menar Sven-Erik. Dessutom behövs många ”händer och fötter” i såna arbetstunga projekt.

Top