MÅ BRA-DAG I BJÄRNUMS SKOLA

Multiarenan invigd

Håkan Arvidsson fortsätter raskt till den nybyggda multiarenan som skall invigas. Eelena Vallejos från SMART Ungdom och Annie Larsson, ordförande i elevrådet får äran att klippa det blågula bandet. Detta är också startsignalen för må bra-dagen som är just ett initiativ från Eelenas och Annies organisationer. Som utomstående betraktare känns det som en omöjlighet att skolans personal inte gör sitt bästa för att motverka mobbning. Jag får alltid en känsla av stor samhörighet så fort jag kommer in på den nyrenoverade skolan.

 

Elena och Annie

 

 

 

 

 

 

 

– Jag tycker personalen gör ett bra arbete, säger Eelena, och jag har inte märkt någon allvarlig mobbning men det finns kanske dom som känner sig lite utanför, men de berättar väl inte det för vem som helst.
– Jag tycker också att vi har en bra stämning på skolan, menar Annie. Det är lätt att få gehör för våra synpunkter från elevrådet. Man lyssnar på oss. Den här dagen är ett bevis på detta.
– Det här är en bra arbetsplats, säger skolsköterskan Bitte Jacobsson. Det här är mitt tionde år här och jag trivs så bra. All personal på skolan jobbar för att eleverna skall få bra utbildning och skall må bra. Jag känner också att vi bryr oss när någon elev har problem och det händer visst att de har det så. Det är knepigt att vara ung ibland.

Härlig utedag

Skolan har många samarbetspartners. Nyligen har Röda Korset utbildat niorna i första hjälpen. Vi i Lions känner oss alltid välkomna och idag är två spelare från Hässleholms Hurricanes (div. 1 södra) här för att undervisa i amerikansk fotboll. På en annan station ser jag Zumbadans med inlånad instruktör. Under lunchen underhåller hässleholmsgruppen ”My Remorse” med livemusik. Den roligaste stationen är såpbandy som spelas på en såpad presenning. Skratten är många liksom fallen, men ingen tycks skada sig.

Målet är en helt rökfri skola

I lektionssal visas film och rökningens skadeverkningar.
Man inledde under morgonen med information om SMART Ungdom som jobbar för rökfrihet. Billy Landqvist-Ohlin valdes som ordförande och Julia Gustavsson som vice. Rektor Håkan Arvidsson förklarade sin avsikt att göra skolan helt rökfri men vill göra detta i samförstånd med personal och elever. Beslut skall fattas i höst. Sjöbo kommun liksom Skövde kommun har tydligen redan fattat beslut om total rökfrihet i skolorna. I Sösdala tänker man göra likadant.
– Vad som är oroväckande är att det säljs billiga smuggelcigaretter och vattenpipor till minderåriga i tre affärer i Hässleholm, säger Bitte Jacobsson. Vi får hjälpas åt att uppmärksamma föräldrarna på detta.

Bra jobbat av alla er i Bjärnums skola

Rinkbandy

 

 

 

 

 

 

 

 

Zumbadans

 

 

 

 

 

 

 

Amerikans fotboll

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Såpbandy

 

 

 

 

 

 

 

 

Grillen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My Remorse

Top