SKOLAVSLUT I BJÄRNUM

Klasserna kom upp på scenen där eleverna fick sina betyg och tog farväl av rektor och mentorer. De var alla stiligt klädde och mera vuxna än då jag såg dem häromdan. Rektorn Håkan Arvidsson höll ett sedvanligt men ändå överraskande tal till eleverna. Han bad en av eleverna, Jasmin, placera ut tre stolar vid sidan om varandra. Mellan de tre stolarna menade han att det fanns något som skymde, kanske dimma.
– Nu ber jag dig, Jasmin, att sitta ner på den högra stolen. Nu försöker du och alla ni andra minnas hur det kändes den dagen ni började sjuan. Vad tänkte du om högstadietiden då? Hur trodde du det skulle kännas dagen då högstadiet var slut? Blev det så.



alt

Rektor Håkan Arvidsson talar med Jasmin som illustration


Råd inför framtiden

Han menade att vi alla bör tänka framåt, välja en väg och gå dit.
- Sätt dig på stolen i mitten, Jasmin. Idag är det slut på högstadietiden. Hur känns det? Blev det som du trodde? Vad tror du händer fram till dagen då gymnasiet är slut? Vad vill du?
Sen avslutade han med att be henne flytta till tredje stolen.
– Hur tror ni det känns om tre år och ni sitter här, på dagen för studentexamen? Vad vill ni? Tror ni det blir som ni tänkte? Jag tycker vi alla bör tänka framåt, välja en väg och pröva att gå dit.



alt

Klass 9 A

alt

Klass 9 B

alt

Klass 9 C

Top