VATTENSKIDSKOLA AVSLUTAD

VITTSJÖ VATTENSKIDKLUBBS VATTENSKIDSKOLA DEN GÅNGNA VECKAN ÄR AVSLUTAD.

Skolan genomfördes, för tredje året i rad, till allas belåtenhet kan man anta. Samfällt säger man att det har varit en härlig vecka. De besök jag gjorde under veckan visade också att aktiviteterna pågick utan avbrott. Det vackra vädret bidrog naturligtvis till det goda resultatet, men entusiasmen hos ledare och deltagare var nog den bärande anledningen. För en åttioåring att åse konsterna på vattnet påminner något om den skidåkning jag, som uppsvensk, utövade en gång i forntiden – slalom på snö. Fast på Vittsjön faller man helt säkert mjukare. 17 barn och ungdomar trotsade vågsvallet efter båten vars 140 hästkrafter gjorde varje övning möjlig. Deltagarna fick cirka tre gånger per dag uppöva sin förmåga att bli stående på skidorna under olika manövrer. Vuxna hade tillfälle att åka på kvällarna tisdag och torsdag.



Jag inbjöds att sitta med i båten under några turer med olika åkare. Dina Gutrad dirigerade och kom med goda råd till åkaren medan Matti Hämäläinen såg till att hålla lagom fart efter åkarens förmåga. På den här turen hade jag nöjet att beskåda ungdomarna David Kristiansson 14 år och Nellie Larson 10 år. De besitter en otrolig förmåga att förbli stående på vattenskidorna. Mest imponerade dock sexåriga Alva Fernebrand. Obehindrat lät hon sig dras efter båten. Pappa Andreas var mäkta stolt över sin dotter, som, om sanningen skall fram, fyller 7 år om någon vecka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På fredagskvällen avslutades veckan med att klubben bjöd på korvgrillning. Det finns anledning att hoppas på en liknande vecka även nästa år. Uppmärksamheten från våra nära medier är genomgående stor, vilket innebär en än mer positiv reklam för vårt vackra Vittsjö.

Top