Massor av folk vid Vittsjö GIK loppis.

Skriv ut

VITTSJÖ. Under lördagen genomförde Vittsjö GIK sitt årliga Loppis. Detta har blivit en tradition och det är nu drygt trettio år sedan klubben startade detta populära arrangemang.

Anders Grandin, som är klubbens ansvarige för årets loppis, berättar att hela deras försäljning genomförs inomhus. Man är alltså helt oberoende av vädret. Allt, så när som på några marknadsstånd är placerat i Wiwoods stora lokaler utmed Smedjegatan. Detta menar Anders är lite unikt för WGIK loppis och naturligtvis en styrka vid dåligt väder. Klubben tar emot nästan allt, man försöker att undvika gamla Tv-apparater och för mycket vitvaror. I lokalen är allt uppdelat efter sortiment. Tydliga skyltar underlättar för besökaren. Här finns till exempel ” Prydnad, Bestick, Vaser, Brickor, Väskor/skor, Möbler, osv”. Anders berättar vidare att trots att det samma dag genomförs ett loppis i Osby, så märker man ingen större konkurrens. Vittsjö GIK Loppis är idag så starkt etablerat, att många redan vet, att det alltid genomförs alltid sista helgen i augusti.

Loppisbesökare är tydligen ett speciellt släkte som kommer i mycket god tid till arrangemang. Vissa kommer med mindre lastbil, andra kommer med släp efter personbil. Redan strax efter klockan 12 fanns inte många lediga parkeringsutrymmen utmed vare sig Smedjegatan eller Verkstadsgatan. Strömmen av människor hade ett mycket bestämt och gemensamt mål, Wiwoods huvudin gång. Där, övervakade av Lenin, bildades snabbt en lång kö. Enligt programmet öppnades ”grindarna” klockan 12.30. De tusen entrébiljetterna såldes ganska snabbt slut.
Det är lätt att bli lite nostalgisk då men vandrar runt bland allt som finns uppställt. Vid Data/Tv delen fanns många som säkert av just nostalgi plockade bland gamla telefoner och ”98-varvare”.
Har du prylar som du inte längre har plats för så ta gärna kontakt med Vittsjö GIK. Klubben har en lagerlokal och tar emot gåvor hela året.



Daniel Stankovic sålde skidor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans-Erik Lunnergård fyndade bland alla böcker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bokbordet var minst trettio meter långt.

 

 

 

 

 

 

Kerstin Axelsson från Skånes Fagerhult hade fyndat bäddmadrass och duntäcke

 

 

 

 

 

Benjamin Forssblad var glad över sitt nya biljardbord.

 

 

 

 

 

 

 

Bente Jensen, Rikke Kolding, Jonas och Jonny Jensen från Danmark men med sommartorp i Hultatorp var på väg till bilen för att lasta av en mängd saker. Sen skall vi in igen säger Bente.

 

Claes Ruderstam var glad över en unikabox.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linnea Berntssons hund Siri var dock måttligt road av alla prylar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rena nostalgin vid alla gamla telefoner

 

 

 

 

 

 

Auktion med Jan Rosén vid klubban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla verkade trivas och många gjorde säkert ett "kap"