SOPPLUNCH MED SMÅLANDSSOPPA

VITTSJÖ. Den småländska soppan från Tingsryd med inblandning av kräftor och annat smakligt var en delikat rätt som inledde torsdagens sopplunch i församlingshemmet.  Det kom tämligen många besökare för att lyssna till kyrkvärden Ingvar Larssons delvis mustiga historier från Verum.


Några av besökarna vid sopplunchen i församlingshemmet.

Efter det lekamliga intaget var det Kerstin Sturesson och Sam Larsson som sjöng en sång innan Ingvar Larsson berättade om uppslagna förlovningar på 1800-talet på grund av snålhet. Det var flera händelser och personer som fördes fram i dagsljuset, det mesta hämtat från innersta gömmorna i det Larssonska kassaskåpet. Det handlade om Amerikabrev och Amerikaresor, om tattare och rackare som funnits i Verum förr i tiden.
Ingvar Larsson poängterade det som de allra flesta känner till att i Verum gör man som man vill utan att fråga först. Fortfarande finns den speciella Verumsdialekten kvar hos vissa utpräglade personer. Byns tre lanthandlare på sin tid överlevde tack vare att de handlade av varandra! Spontana Kerstin Sturesson fick mer än en att le genom sitt fina minspel före en sång. Hennes grupp av Diskantkören avslutade med en sång.


Diskantkören underhöll vid sopplunchen i församlingshemmet,

Top