Lions stödjer personal vid bjärnums skola med utbildning

Skriv ut

VITTSJÖ. Lions Club Vittsjö Bjärnum har åter startat ett projekt för bygden! Syftet denna gång är att fortsätta stödja skolan.

Gösta Kållberg, LP Sven-Ingvar Persson och Bert Oredsson vid premiärturen.

Klubben skapade förutsättningar så att personalen vid Vittsjö skola fick utbildning i Lions Quest. Personalen vid Vittsjö skola som fick utbildning under hösten 2012 lovordade både programmet och innehållet.

Sven-Ingvar Persson, President i Lions Klubben, säger att målet denna gång är att arbeta och tjäna pengar, så att personalen vid Bjärnums skola kan få samma utbildning i Lions Cuest. ”Jag är övertygad om att medlemmarna kommer att jobba in de pengar som behövs”, för att ge personalen vid Bjärnums skola denna fina utbildning. Tanken är att utbildningen av personalen skall starta under hösten 2013, säger Sven- Ingvar vidare.

Henrik Ström som skapat förutsättningar för projektet, samtalar med Gösta Kållberg, samtidigt som Bert Oredsson får instruktioner för dagens "matrunda" av Camilla  Frank.

Den utbildning som ”Lions Quest” handlar om, är bland annat att; ta fram/ förstärka skolans värdegrund, att stärka elevernas förmåga till samarbete, öka elevernas förmåga att kommunicera, träna eleverna i att handskas med konflikter och problem, respektera och uppskatta sig själv och andra, kunna säga nej till negativa påtryckningar, sätta upp egna positiva mål.P

Med andra ord kommer skolan, efter det att personalen genomgått utbildning, vara bättre rustade för att i tid förebygga, upptäcka, samt även ha en plan för att angripa t.ex. mobbning. Därutöver, kommer utbildningen att ge alla förutsättningar för att ta fram egen handlingsplan för alla värdegrundsrelaterade problem.