84:e LUCIAFESTEN I EMMALJUNGA

Skriv ut

EMMALJUNGA. Den 84:e officiella Lucian i Emmaljunga historia blev Anna Watson som tillsammans med stora ljusföljet framträdde för mer än 100 besökare i Emmaljunga Folkets hus. Redan vid entrén fanns tomtenisse Albert Krogh Watson som öppnade dörren och visade in till festlokalen. Sedan många år tillbaka är det Emmaljunga GoIF som är arrangör.


Det fina och vackra luciaföljet i Emmaljunga Folkets hus.


Sedan mörkret lägrat sig i lokalen kom Lucia med följe som spred ljus bland besökarna där följet senare tog plats på estraden. Innan följet startade från köksavdelningen hade luciamammorna Ann-Charlotte Nilsson, Ros-Marie Israelsson och Linda Palm bestyr med den vita klädseln till aktörerna och de tindrande ljusen. Årets Lucia var Anna Watson som uppvaktades av lillucia Nilla och lilltärnan Emmi samt lilltomten Artur och många tärnor.

Under samlingen i salen bjöds det på levande julmusik och sång med Boel, Malin och Marie som förmedlade tonerna till besökarna i salen.
De 25 deltagarna i följet sjöng de kända julvisorna med tända juleljus och resan till pepparkaksland. Under tiden dundrade det bullrande godståget förbi strax utanför väggen. Detta kan inte jämföras med ”Pågatågets” premiärtur någon timme tidigare där det bullrande ljuset hade bytts ut mot en nästan ljudlös framfart.

Årets Lucia fick som minnesgåva ett halssmycke som skänkts av ett företag inom ädelmetall i Markaryd.
Efter Luciatågets avslutning med Natten går, följde lekar kring granen och samling skedde vid fikabordet som bjöd ut Lussekatter och andra bakverk. Givetvis fanns även lotteri till hjälp för de kostnader som drabbade föreningen genom det högtidliga firandet.
Inom någon tid börjar planeringen för firandet av den 85:e luciahögtiden i Emmaljunga Folket hus.


Anton välkomnade besökarna till Luciafesten i Emmaljunga


”Förtruppen” av den allra yngsta generationen gör sig beredda för intåg.