MORFARS MEMOARER

Skriv ut

VITTSJÖ. Gustav Fridolin d. y. är inte enbart en fascinerad talare utan även en berättare som kan fånga i skrift. Gustav har stark anknytning till Vittsjö och det glömmer han inte att tala om! Allt som oftast flikar han in den fina kulturorten i sina politiska eller allmänna inlägg.
Gustav Fridolins bok är verkligen läsvärd.
Den senast skriftliga produktionen från Gustav Fridolin är hans mycket läsvärda bok: MORFAR SKREV INGA MEMOARER. Boken handlar nästan uteslutande om Gustav Fridolin Juniors morfar Gustav Fridolin Senior!
Morfar var tydligen nära på ett geni i skolan men detta uppskattades inte av hans klasskamrater som på flera sätt försökte påverka Gustav.
Gustavs bana som ekiperare började som skräddare åt en ensling ute i skogen och därmed var hans yrke klart. Han skulle bli ekiperare. Det blev Malmö som första arbetsplats följd av nästa som inte blev någon direkt framgång. Det musikaliska intresset fanns kvar och en miniorkester bildades men det var ekipering som lockade. Hustrun Ingrid, Gustav Juniors mormor kom tidigt in i bilden samtidigt som Gustav Senior sökte vidare till sitt framtidsmål.
Efter flera utvikningar hamnade Gustav Senior så småningom i Vittsjö och det tog inte många dagar förrän han var ägare till Bror A Nilsson herrekipering i centrala Vittsjö. Några mer ingående detaljer i den läsvärda boken skall inte avslöjas. Tyvärr finns inte boken att inhandla i Vittsjö utan det blir en bokhandel eller Internet som säljer boken.
Du som inhandlar boken, ge dig god tid att läsa då det är svårt att lägga boken ifrån sig. Ständigt nya upplevelser avlöser varandra.