SENIOREN FICK BESÖK AV SENIORER FRÅN VITTSJÖ

Skriv ut

 

VITTSJÖ/HÄSSLEHOLM.

Ett tiotal medlemmar i SPF Snapphanen tog på torsdagen tåget för ett besök på Senioren i Hässleholm.

Väl framkomna till staden promenerade alla i rask takt till Seniorens lokal som ligger på Tingshusgatan mittemot Tingshuset.

Här möttes vi av Lisen Ekdahl som ser till att allt fungerar som det skall i de rymliga och mycket trivsamma lokaler som kommunen hyr och upplåter för Seniorens verksamhet. Föreningen disponerar, utöver den gemensamma salen, några mindre rum att användas av de föreningar som bildar organisationen Senioren. Kommunen betalar hyran medan hyresgästerna gemensamt ansvarar för städning och verksamhet.



När vi Vittsjöbor anlände fick vi en utförlig beskrivning av hur man driver verksamheten där allt görs av frivilliga. Lisen ser till att det alltid är bemannat när det gäller servering och skötsel.
Ekonomin för driften klarar man med de pengar man får in på serveringen.
Även andra föreningar och organisationer kan hyra in sig och utnyttja faciliteterna. Närheten till de allmänna kommunikationerna torde bidra till att lokalerna även kan utnyttjas, närhelst de är lämpliga, av kommunens invånare i de gamla kommundelarna.



Lisen ville gärna bjuda så ”långväga” gäster från den norra utposten av kommunen på kaffe med tilltugg. Det som då bjöds torde vara ett bra argument för att även betalande besökare och gäster gärna återkommer. Vi noterar, i minnet, alla de goda möjligheter vi presenterades och tackar för gästfriheten.