Tre superfina SAAB:ar besökte Bäckabro

Skriv ut

VITTSJÖ. Av en ren händelse fick jag syn på de fina bilarna som prydligt stod uppradade vid Bäckabro. Jag fick en trevlig pratstund med tre unga grabbar som det stod SAAB med stora bokstäver i ögonen på.

Glänsande fina SAAB 9000

 

Från vänster Alexander, Markus och Hampus

Det visade sig att Alexander Östensson, Markus Johansson och Hampus Hansen är ägare till var sin superfin SAAB 9000.

Markus berättar att just årgång -98, sista tillverkningsåret för SAAB 9000, är extra fina bilar. Nu var alla ”barnsjukdomar” fixade och därför är denna årgång en eftertraktad model bland entusiaster. Bästa bilen som finns inflikar Hampus.

Även i motorrum är det putsat.

Alexander berättar att de är med i en klubb för just SAAB- ägare. Det arrangeras träffar på flera platser som vi brukar besöka. Nu den 6 april är det träff på Ring Knutstorp, lite senare den 12 april är det en stor träff vid Center Syd i Löddeköpinge. Vid de här träffarna brukar man få en massa tips och idéer.

Markus berättar att han trimmat sin ögonsten. Jag tror effekten ligger någonstans mellan 350 och 400 hk. Den sticker som en raket, säger han med ett brett smile. Tyvärr har det redan kostat mig ett växellådsbyte men det får man ta.

Naturligtvis är interiören i nästan nybilsskick

När väl SAAB snacket kommit igång förstår jag att de har koll på allt, verkligen allt på sina bilar. De ”skruvar” själva på bilarna och inte ens det lite mer avancerade räds dessa killar.
Jag passade på att bjuda in alla tre att visa upp sina fina SAAB:ar vid kommande Vittsjödag, den 14 juni. Hoppas de har tid att komma.




Även änderna var imponerade av de glänsande bilarna