NYTT GATUNAMN FÖRBRYLLAR BOENDE

Skriv ut

VITTSJÖ. I går eftermiddag skedde helt plötsligt byte av namn på en gata i Vittsjö. Det var Västanvägen som bytte namn till mer passande IDROTTSPARKVÄGEN. Namnbytet kom överraskande då ingen berörd person hade någon vetskap om namnbytet.
Nog tycker man att Gatukontoret eller Tekniska förvaltningen borde förvarnat åtminstone boende utmed aktuella gatan.
En av de boende utmed den aktuella gatan är Bert Oredsson, han är inte helt förtjust i namnbytet. Vi som bor vid Västanvägen är både stolta, glada och tacksamma över vår fina idrottspark, men att byta namn på Västanvägen till Idrottsparkvägen är att gå för långt. Västanvägen är idag hela Västanskogens pulsåder och hette så redan när vi flyttade till Vittsjö 1977. Ytterligare längre tillbaka kallades området Väster Mark.

Jag tycker Västanvägen är mycket passande och dessutom har vi redan bytt husnummer en gång.Informationen har varit mycket knapphändig och vi vill absolut behålla det gamla namnet, avslutar Bert.

Ytterligare problem kommer inom de närmaste veckorna då flera tomter kommer att bebyggas. Mellan Karl Perssons väg och Snapphanevägen kommer två tomter att bebyggas söder om vägen varför boende med udda nummer kommer att ändras så att nummer 1 blir nummer 5 o.s.v. Även i anslutning till Tallvägen planeras en bebyggelse varför några fastighetsägare tvingas byta nummer. Dessutom måste det nya gatunamnet ändras.
De fastighetsägare som drabbas får enligt gällande normer själva svara för alla kostnader i samband med bytet av husnummer och gatuadress. Det blir omfattande arbete då alla myndigheter och bekanta skall informeras om byte av adress.