Välbesökt träning i Medborgarhuset

Skriv ut

VITTSJÖ. Styrketräningen i Medborgarhuset har blivit väldigt populär och växer efter hand. Varje tisdag besöks de två träningstillfällena av totalt cirka sextio män och kvinnor.

Att hålla armarna rakt fram med vikter i händerna en längre stund är tufft

Elly Wendt som är en trogen deltagare, tycker det känns skönt att hålla igång kroppen. Min syster från Hässleholm tar faktiskt tåget hit varje vecka för att få vara med, så visst är träningen populär. I träningsgruppen finns också flera från Bjärnum, en som brukar cykla hit, avslutar Elly.


Allt startade för några år sedan på initiativ av Andreas Malm, berättar Ewa Wendt. Andreas jobbade då som fritidsledare här i Medborgarhuset. När han sedan tog tjänstledigt för studier fanns risken att att allt skulle ta slut. Då trädde Jan Tidblad fram och tog  helt enkelt över ansvaret för tisdagsträningarna, berättar Ewa. Detta gör han på ett jättebra sätt, antalet deltagare har ökat och många lovordar träningarna. En annan bidragande anledning anledning till att det finns så många deltagare som kommer hit är säkert även avgiften, det kostar bara 75:- för en termin.

Några av deltagarna efter avslutat träningspass

Pengarna går till inköp av nya redskap eller till byte av de som blivit utslitna.
Är du intresserad så är det bara att komma. Du kan anmäla dig här på servicekontoret. Träningarna är varje tisdag och håller på en knapp timme. Första gruppen startar kl 14 och den andra startar kl 15, avslutar Ewa.