KUNGLIG GLANS I OSBYTAPPNING

Skriv ut

VITTSJÖ. Månadsmötet med SPF Snapphanen den 9 april bjöd verkligen på kunglig glans. Under en dryg timme fick vi alla ”umgås” med kungligheter av olika börd. Talare var Niklas Larsson från Osby.

Då ordföranden, Kerstin Thånell, var på annat SPF-uppdrag vid ett distriktsmöte, fick vi ännu en gång uppleva ett möte väglett av vår tidigare ordförande Allan Nyberg. Han klarade det här mötet, liksom många tidigare, med den äran och framförde föreningsmeddelanden samt inbjudan till olika aktiviteter.

Mötet fortsatte med att Anders Thorson, vd vid Snapphanebygdens Sparbank (bilden t.v) informerade om och besvarade frågor rörande bankens övertagande och etablering av sparbanken i Vittsjö. Det sker på måndag den 14 april. Frågor och problem rörande den händelsen besvarades av Anders och av Jarl Nilsson tillträdande chef för Vittsjöfilialen.  Allt klarades snabbt ut. Vi har ju haft en egen bygdesparbank förr.

Den vältalige och självironiske Niklas Larsson (bilden t.h) är, vid tjugofem års ålder, profan- och kyrkopolitiker. Vi kan säkerligen förvänta oss en hel del mer av den vältalige och välsorterade unge göingen från Osby. Niklas delade entusiastiskt med sig av sina kunskaper om kunglig glans. Med hjälp av ett digert fotoarkiv och ett verkligt brinnande intresse meddelade han sina kunskaper om kungligheter och upplevelser vid dylika evenemang.

Vid mötets början åhörde jag Niklas när han efterhörde hur lång tid han hade för sitt anförande. Det fanns tid både före och efter kaffepausen blev beskedet. Ett visst tvivel om lämpligheten väcktes i mig. Det är nu helt utsuddat. Niklas visade ett mästerligt sätt att föra ut ett budskap. I det här fallet ett för oss alla gemensamt kulturellt arv. Det landade mycket väl bland okunniga, men likväl intresserade, åhörare.

Lycka till Niklas!