TORNMUSIK OCH PÅSKLILJOR I KYRKAN

Skriv ut

VITTSJÖ. Musik från kyrktornet är inte någon ny företeelse. Sedan 1996 har hembygdsföreningen haft ansvaret för arrangemanget.
I år var det Vittsjö församling som arrangerade med Mats Lunnergård med trumpet som spelade påskpsalmer i de fyra väderstrecken från kyrktornet.


Dessa sju unga sångare fick utmärkelse.

Den första gången som musik utfördes från kyrktornet var sannolikt 1936 då Vittsjö musikkår spelade på Kristi himmelsfärds dag. De spelade sex melodier, Björneborgarnas marsch, Vårt land och avslutade med Vår Gud är oss… Kommande år spelade musikkåren också melodier från kyrktornet samt på ett par andra platser i samhället då underhållningen avslutades med Svenska Arméns tapto.

Påskdagens gudstjänst i kyrkan inleddes med att upp emot 25 ungdomar tågade in i procession under sång. I koret framförde de ett påskspel om påskens händelser på Golgata. Regissör för detta spel var Kerstin Sturesson. Under gudstjänsten ackompanjerade Per Danielsson med trumpet under psalmsångerna med Mats Lunnergård vid orgeln.

Sju ungdomar erhöll förtjänsttecken för deras medverkan i ungdomskören under minst fem år. Som postludium sjöng ungdomskören en sång.
Vid utgångarna i kyrkan, efter gudstjänsten delades påsklilja ut till varje besökare.


Vid utgången ur kyrkan delades påskliljor ut till besökarna.



Dessa tre unga kyrkbesökare fick också var sin påsklilja.