Varje vår välkomnar Verum våren

Skriv ut

VERUM. Det var många som hade tagit sig till Verum för att fira vårens ankomst och därmed också Valborg. Den lilla byn är idag känd bland annat för just sitt extra fina arrangemang vid Valborg. Därför var det inte helt oväntat att finna ”långväga” gäster från både Kristianstad, Åhus och Landön, på åkern vid kyrkan i Verum.

Ett långt fackeltåg startade kvällens firande genom att med sina facklor tända brasan. Anders Paulsson, bygdelagets ordförande, välkomnade publiken och lämnade över till kören för underhållning.

Under ledning av Mats Lunnergård framförde kören ett antal kända vårvisor.

Sofia Larsson svarade för kvällens absoluta höjdpunkt då hon på ett enastående sätt framförde Ted Gärdestads ”Himeln är oskyldigt blå”. Vilken röst, vilken känsla, vilken talang, vad månde bliva av denna stora begåvning.

Håkan Arvidsson höll därefter talet till våren. Håkan började med att beskriva några motgångar men kom snabbt in på bygden. ”Vad går upp mot en tidig morgon vid Hörlinge ängar” och Verum. Håkan uppmanade också till aktsamhet om naturen och livet. Inför stundande val är det viktigt att ta ansvar menade han. ”Vi har de ledare vi förtjänar”, men vi skall inte glömma att vi, du o jag, har det yttersta ansvaret. Det ”håller” inte att säga att det går inte, vi måste sluta att vara tysta. Inför stundande EU-val är det viktigt att vi framför vår åsikt. För glesbygden är bland annat frågor om kollektivtrafik viktiga. Här måste vi börja agera, höras med vad vi tycker betydligt mycket mer, avslutade Håkan.

Då mörkret fallit över nejden startade ett magnifikt fyrverkeri som kom att bli slutet på ett trevligt Valborgsfirande i Verum.

Här följer lite bilder från kvällen